søndag 3. oktober 2010

Grå og regnfull søndag

Likefullt har jeg vært ute å plantet løk og diverse små planter som jeg bestilte fra Bakker - hentet i forrigårs, og plantet i dag. Husker ikke fra A til Å, så noe navn på det som er plantet - det får du ikke i dag :-) Forresten - tulipanene skal visst være svarte. Grått og tungt ute. Fyr på peisen. 
Byger med regn som blåser sidelengs inn i vinduene. Blir vasket utenfra med andre ord...:-)
Fårikålen står på komfyren og godgjør seg. Det tar tid - lang tid! - og DA - DA skal jeg altså ut å plante! Helt slik det pleier å være med denne dama!
En runde med vanning i drivhuset - tørt! Lurer alvorlig på hva jeg skal gjøre med alle fushsiaene - tror det blir flytting til gjestehytta.... Må jo ha plass til alt jeg skal så til neste år....trur eg. Ja - druene ja. Innhøsting i dag - og slik ser de ut. Smaker blåbær, sier datteren, (ligner litt på blåbær og..) og jeg syntes det smakte solbær. Skal druer virkelig smake blåbær eller solbær??? Sikkert god til vin, men ikke mengde nok i år i allefall :-)
Sist uke leverte jeg et plantebrett med pelliser til overvintring hos min hagegale venninne. Det var langt derifra alle. Resten står i stuevinduet og i kjøkkenvinduet. Ikke alle har med seg navnet sitt lenger. Får meg til å lete og lure. De blomstrer og jeg nyter å få med siste innspurt. Eller - er det siste innspurt? Da min bestemor levde, hadde hun pelargonium stående i stuevinduet hele vinteren - såvidt jeg kan huske. Uansett - jeg lar de stå så lenge de er dekorative, og så kan de gå til vinterlagring hvis de ikke vil mer. Merkelig dette her. Jeg som aldri har brydd meg stort om inneplanter. Nå er jeg blitt kresen på hva som står i kjøkkenvinduet, og jammen begynner det å smitte til de andre vinduskarmene også! Ting skjer når en blir eldre... eller så er det en eller annen form for omkobling i knollen som skjer litt etter litt uten at jeg skjønner det. Aldri har det vært så mange planter inne i huset før. Pellisene gjør mye ut av seg. Jeg tar meg selv i å gå å plukke vekk visne blomster og blader - og syns det er helt greit liksom :-) Kosen jeg før hadde ute - er flyttet inn! Og jeg liker det!
Ha en flott uke du som kikker innom - legg gjerne igjen en kommentar hvis du har en - det setter jeg stor pris på!

6 kommentarer:

krepsemor sa...

Jeg har også et kjøkkenvindu fullt av pelliser. De som ikke er så trivelige lenger, har flyttet ned på planterommet. Men jeg syns blad og blomster visner vel ofte nå! Og så synes de å være tørre hele tiden!!!
Men det jeg gleder meg mest til nå, er å begynne å planlegge såing av stauder, innkjøp av frø, ikke minst =)
Ønsker deg en fin høstferie!

Linda sa...

Oj,så mye flott i vinduskarmen.
Her er det noen potter tatt inn med dronningen,blomstrer villig ennå.Har også spist fårikål i dag,hos svigermor.
Ute,så flink du er jeg holdt meg innomhus i dag.
Druene så herlige ut,må være gode på et stykke fransk Brie.
Ha en flott uke!

Anne (Moseplassen) sa...

Skikkelig frodig vinduskarm dette :)
Her i huset er det EN vinduskarm å sette blomster i. Resten er på ca 2 cm... Så det er litt begrensa med blomsterflor i vinduene, like greit for min del, jeg er ikke så innmari keen på slike planter som står og står, synes det er ok å ha noen i potter, også sende de på planterom når de ser sturete ut.

Men det er alltid fint å se andres vinduskarmer :D

Linda sa...

Pelargonier er jo nydelige i vinduskarmen synes jeg:) Har noen stående jeg og, og som deg, så lar jeg de stå og minne meg om sommeren:) Så flink du er som har holdt på i regnet. Jeg venter på solen, og imens så holder jeg på inne... Ha en flott dag:)Klem

yanmaneee sa...

golden goose outlet
balenciaga shoes
kobe shoes
jordan 6
goyard handbags
golden goose sneakers
golden goose shoes
moncler coat
off white
yeezy

yanmaneee sa...

kobe basketball shoes
nike lebron 16
pg 4
curry 6
pandora bracelet
yeezy shoes
moncler outlet
yeezy shoes
nike epic react
moncler