torsdag 7. november 2013

Rapport fra Blomsterguri

Hei igjen!

Etter en lang pause fra bloggen kunne jeg ikke få lagt inn nye innlegg, og har derfor begynt med en ny blogg som jeg helt enkelt kaller Blomsterguri II. Så plutselig, så har jeg fått tilgang til den gamle bloggen igjen. Bestemmer meg fort for å fortsette med den :-)
Jeg setter stor pris på at du legger igjen en liten kommentar.
Vi har hatt en flott sommer her på sørlandet. Høsten har heller ikke vært til å klage på, helt til den siste uken. Surt og kaldt og koselig å være inne.
Siden sist har jeg kjøpt og montert nytt drivhus bak rekkehuset jeg har bosatt meg i.
Tanken på å ikke kunne så drive frem blomster var helt utenkelig. Plassen var liten, men etter mye graving og planlegging var det bare å lage ferdig platting for å få bekreftet at dette kom til å gå. Jada, 100% i vater og trangt om plassen rundt, men det er plenty med positivitet i dette. Ikke minst "Det blir ihvertfall ikke langt å gå" :-)
 Etter et besøk på Hagemessa i april, var jeg rundt å rekognoserte. Det var flere utstillere, og mye både fint og bra. Det jeg falt for var et Standard 8,5 fra Hobbydrivhus.
Prisen var grei, og på et eller annet vis virket det så romslig. I etterkant har jeg skjønt at det får det uttrykket fordi det er nesten firkantet :-) 
Monteringen er en hel historie for seg selv. Du som har drivhus selv vet sikkert alt om det. Jeg har vært med på å montere noen før jeg også. Kanskje blitt litt bortskjemt av IKEA-instruksjonene. Her fulgte det IKKE med gode instruksjoner. Umulig å skjønne frem og tilbake, og om og om igjen, snu her og snu der, skru, skru og skru. Kan vel innrømme at selger fikk et par telefoner før monteringen var ferdig, og i den siste telefonen fikk han beskrevet instruksjonene som "en gjettekonkurranse". En smule frustrert? Neida :-)
Æres den som æres bør:
Jeg har hatt god hjelp av venninner, og av sønnen. Den ene venninnen kjøpte akkurat likt drivhus, så avtalen var "tar vi et, tar vi to!"
Når du leser dette er vi allerede ferdig med nr. 2.Fantastisk heldig med været var vi , og stor motivasjon at det skulle bli ferdig til min 50-årsdag! Og det ble det!


Jeg bor i to etasjes rekkehus, og kan kikke ned i drivhuset fra kjøkkenvinduet. På siden mot huset har jeg sikkerhetsglass, mens resten er polykarbonat.


Fortsettelse følger........

Ha en god uke!

3 kommentarer:

Parkvegens Hageglede sa...

Såååå kjekt at du er på plass igjen! Og skjønner godt at du ønsket deg nytt drivhus... det er både til nytte og kos! Vi har også glass i to sider og polykarbonat i to... er kjempefornøyd med det valget. Hindrer innkikk der vi ønsker det og utsikt der det er viktig. Kos deg videre med drivhuset... jeg følger med!

Villrose sa...

Gratulerer! (Jeg juksa og fikk leverandøren til å montere, etter å ha hørt meange skrekkhistorier)

AnitaH2 sa...

Villrose, HVILKEN leverandør monterer? Jeg vil gjerne ha drivhus, men vil ikke montere selv.