mandag 20. desember 2010

Snart jul igjen

.... og en aldri så liten titt inn. Bloggtørke!!!! Det ble det det. Når det begynner å "klø i fingrene" i januar, og holder på til september...... Da ble det temmelig nok av hage og blomster for en stund. Jeg tror jeg signaliserte noe slik i god tid før bloggtørken slo til. Og den kom plutselig - ikke noe mer å skrive om liksom. Sånn er det med den saken!

Jeg er akkurat forfremmet til altmuligmann igjen - det vil si inklusive snømåking..... Mannen har reist til varmere strøk på jobb. Ikke for det, snøkaos i Europa hjelper ikke for de som skal reise til jobben med fly akkurat. Han fikk være hjemme å måke snø et ekstra døgn :-)
Jeg brukte noe av den ventetida på å steke krumkaker, og jeg regner med at jeg rekker goro også før julen er der. Uttrykket "som jula på kjerringa" er farlig nær i år. Jobb ene dagen, -  julaften dagen etter.Advent er både stress og ro.  Mest ro.

Stuen pyntet med lilla lys og duker. Adventsstaken brenner med sine 4 lys akkurat mens jeg sitter her å skriver. 4. søndag i advent var det - og så klikka PC`n akkurat når jeg skulle sende!!!

Lysene er lilla altså - ikke blå slik det ser ut på bildet Fant en litt fancy "blomst" i lilla også.

Stress i adventstiden er alle julebordene. Jovisst er det hyggelig, men må det klaffe med 4 i løpet av samme uken?

Innspurten er igang. Jeg er psykisk motivert for å skifte ut det lilla med rødt.. Gleder meg til fri. En deilig tid der freden senker seg over hus og hjem, folk og katt og alt med seg. Juletreet er innkjøpt og står med foten i en bøtte med vann som er bunnfrosset...... Håper det tiner før det skal inn....
Det kan bli en fortsettelse på den historien kjenner jeg :-)

Sørlandet er velsignet med snø. Ja - jeg sier det igjen og igjen. Jeg liker snø. Det har vært en del vind, og da er det kaldt. Jeg er lykkelig med tanke på dunjakka som henger i klesskapet. Den skal frem når kulden blir utålelig. Og det kan det jo være at den blir til uka ifølge Yr.no.Et avslørende bilde i forhold til alt som bare ble stående. Tviler sterkt på at potetplanten har noe fortsatt liv til sommeren, men - vakker er den der den står kledd i en kåpe av snø. De andre krukkene var det ikke noe som skulle overvintres i - så det tar jeg utpå våren en gang. Hmmm -

Mannen har vært måkesjef helt til han reiste. Han har til og med måket så Rabiata skal komme seg godt frem. Det er hun nok veldig fornøyd med - selv om jeg liker å se kenguru-hoppene hun presterer i dypsnøen. Inn skal hun - ikke tvil om det :-)
Selvfølgelig måtte jeg legge inn et bilde der måkingen ikke har skjedd enda, men tro meg - det er en kattesti akkurat midt på bildet!

Enn så lenge folkens - kos dere i førjulsstria og så ses vi igjen snart! :-)

4 kommentarer:

Linda sa...

Hei igjen:) Har vært bloggetørke hos meg også, og en mulighet til å få gjort myyye annet som lenge også har vært nødvendig. For når kulden kom raskere enn forventet ble det masse å gjøre inne. Men nå begynner det å klø i fingrene og jeg blar ivrigere i hageblader og bøker. Det skal bli deilig å komme i gang igjen, så får vi se om jeg lærte noe i fjor, eller om alt er glemt... Så flink du er med baksten:) Ja jula kommer den, uansett, og koselig blir det, og hurra for hvit jul:) God jjul til deg og dine:) Klem

krepsemor sa...

Så dyktig du er, smultbakst og all ting! Så fint du har pynta i lilla. Kuuuuul lilla blomst ;o)
Som deg, gleder jeg meg til jul, deilig med julefri. Jeg har jo allerede begynt!
Vi har også rikelig med snø, og det er greit, men nok nå! Nå har plantene en god nok dyne =)
Jeg ønsker deg en fredelig jul!

AnitaH2 sa...

Hyggelig å høre fra deg igjen! Her er dunkåpe kjøpt inn og snart slitt ut allerede, synes tempen har vært "utålelig" lenge allerede. Godt i gang med oppfriskning av gamle hageblader og nye planer...

Unknown sa...

Ja jeg synes også det er gøy med snø. Det blir så hvitt og pent. Klager ikke!