lørdag 18. juni 2011

Fire til....

Ja, det ble fire til i dag. Syns det er helt greit jeg. Det er lenge siden jeg har kommet hjem med "bare" fire pelargonium :-) Nå var det ikke særlig med blomst på de foreløpig, men det er nok av blomst på de som har bodd hos meg en god stund. Et par nye plantetrapper har det blitt i helga. Nå begynner det å hjelpe på med plass.

Bildet kan dobbelklikkes hvis du vil ha en nærmere titt.Det har vært en litt hektisk uke, men jeg har tenkt at - lørdag, ja lørdag da skal jeg ta bilde av nattblomstene. Så tenkt så gjort, men - hvor i alle dager hadde de gjort av seg? Etter flere turer opp og ned trappebedet var jeg ikke i stand til å skjønne hvor de hadde blitt av. Merkelig - men det var noen lilla små knopper der det før hadde vært hvitt.....
Så fort solen forsvant var de plutselig på plass igjen. Ikke helt uten grunn at de heter "Nattblomster"? :-)Vakre Constance Sprye er i full blomst. Den har utrolig mange knopper og legger seg ganske flatt i bedet - retning sør. Det er ikke tvil om at den har fått en god plassering i bedet øverst på "fjellet".Til gjengjeld blomstrer den til min store fornøyelse. Det er kanskje en idè å plante flere roser på samme stedet?
Kjenner at jeg har fått nytt mot i forhold til roser. Alle rosene har tross alt overlevd - med unntak av de tre som stod i krukker. Det betyr at jeg skal ha tre nye - som kan stå i samme bedet som Constance Sprye :-) Høres ut som en god plan!


Stjerneskjerm "Astrantia Major" blomstrer og pynter godt opp i trappebedet. Dette er virkelig en staude jeg kommer til å bli veldig glad i. Den skal få lov å spre seg ganske mye! :-)

Ha en fortsatt god helg!

7 kommentarer:

Jonna sa...

Det var da en fin pelllis-samling!
Astrantia er en fin plante, og det er absolutt en fordel å like den godt, for den frør seg noe veldig- bedet mitt er fullt av små føplanter.
Noen får bli, andre må gå- skal jo ha plass til en del annet også :)

Sissel sa...

Flott samling av pelargoniar! Så noen eldre innlegg med flotte bilder av drivhuset ditt fullt av pellis. Constance Spry var nydelig. Kanskje en rose jeg må prøve. Veldig koselig at du var innom bloggen min. Liker meg her inne og legger meg som følger på bloggen din.
Ha en fortsatt god helg!

... sa...

Så flott pelargonie-samling du har :) Dekorativt oppstilt, det var stilig.

Stjerneskjerm kommer nok til å spre seg i bedet ditt. Hos meg har den frødd seg godt, men det går fint, for de er fine når de står mange sammen. Jeg har den i rosa og hvit. Veldig søte :)

Constance spry var helt nydelig!

Takk for besøk på bloggen min.
Ha en fortsatt god helg :)

Lunalei ;-) sa...

Oj, så stor og flott samling av pelargonier du har! Og så fint det ble med alle samlet!
Nattblomst hørtes spennende ut - håper du får til et bilde senere!
Nyyydelig rose!
Ha en flott søndag!
Hilsen Hagealven

Mia sa...

Vilka fina hyllor du har till pelargonerna, det ser jättefint ut. Nattblomster, så vacker, jag har bara några gula men dom blomstrar fört i juli. Och astrantia, ja, du har fått svar. Du kommer få så många plantor du bara kan önska dig :)

Kari K. sa...

Du verden for et pelargoniumblikkfang!

Margareth sa...

Fantaskisk flott samling i pellis-hyllene dine!!
Hvor ER det du har fått tak i dem?? Er i desperat jakt etter noe jeg kan plassere mine i..... :-))