mandag 6. august 2012

Siste ferieuke

...og det er så herlig å fremdeles å ha en uke igjen! Jaja - seks dager nå da, men det rekker til mye mer hagearbeid!
Mye av tiden de siste ukene har jeg tilbrakt i Kolonihagen. Overnattet flere netter har jeg også. Typisk nok hadde et måkepar fått unger i naboparsellen. Mine første overnattinger kom samtidig med at måkemor og måkefar skulle passe sine tre små barn. DET var ikke stille! Nå er heldigvis de små blitt så store at de voksne har sluppet taket. Det gjør det mye stillere å være i parsellen. Det er fremdeles prosjekter under arbeid - plen som skal klippes, ugress som skal lukes. Jeg er enda ikke ferdig med utplanting..... Det har forresten en naturlig forklaring. Mange flotte planter har stått på vent til byggevirksomheten i heimen skulle bli ferdig. Det mangler enda noe utvendig arbeid, så nå har jeg gitt opp hagen hjemme for i år, og tatt med alt som skal plantes til kolonihagen. Da er det nok ikke så sikker at det kommer noe hjem igjen. Skvallerkål er ikke velkommen hjemme - og i kolonihagen er det nok av både skvallerkål, strandkjerring, groblad og mye annet rart. Nå skal jeg ha mange pallekarmer og legge dekkbark mellom. Håper det hjelper meg å holde det  ugressfritt.
Plattingen er stadig i endring. Første stolen er malt blå og nå venter den andre stolen  + to-seteren. Bordet laget jeg kvelden før jeg skulle ha hagegale damer på besøk! Måtte jo ha et bord å sette kaffe og jordbær på!
To tommer x fire tommer + sag og drill = bord! Ikke pent fikk jeg grei beskjed om, men med en voksduk over så ser det jo bra ut?
Le-veggene skal også ha et malingsstrøk. Jeg er ferdig med øverste delen som skal være blå, og resten skal få samme brunfarge som hytta har.
Jeg har flere prosjekter på samme tid. Spiseplass med espalier rundt. Og - nytt utekjøkken. Det er sabla greit å ha Ikea i nærheten. Stålbenk ble innkjøpt av sistnevnte og nå er også den innrammet av espalier (bilde kommer etterhvert). Det er jo nyplantet alt som skal klatre, og da blir det ikke den store suksessen i år, men jeg drømmer om resultatet et år eller to fra nå.
Utekjøkkenet ligger usjenert til like utenfor hytteveggen. Praktisk for oppvask og andre vannaktiviteter. Jeg har tenkt og planlagt lenge hvordan jeg skal ha det. Nå ble det mye lettere enn det jeg hadde tenkt i utgangspunktet. I tillegg fikk jeg god hjelp av mine foreldre som var på besøk. Mannen monterte. Dypvannsbrønn til avløpet ble laget av min far, og det var en av de tingene jeg ikke hadde tenkt eller planlagt noe på forhånd. Kjekt med besøk! :-)
Som bildet viser er det mye som står og venter på å bli plantet ut. Regner med at det ordner seg denne siste ferieuken. 
Blomsterkassene som henger på hytteveggen kvitterer for vann og stell med et blomsterflor av dimensjoner. Herlig!
I drivhuset har jeg mange pelliser. Dessverre har jeg fått rotlus på halvparten av de, og hadde så smått tenkt å ta avleggere og kaste morplanten. Men - jeg har et forsøk på gang. Jeg kjøpte et middel som jeg ikke husker hva heter, men som skulle blandes med vann og sprayes på plantene. Ved en "glipp" blandet jeg det i vanningen i stedet - og akkurat nå ser det ut som om det har virket. Jeg skal komme tilbake med endelig status i denne saken ved en senere anledning.  

Nederst i drivhuset har jeg fått to sitteplasser. Helt topp å ha plass til både planter - og et sted å sitte. Når sitteplassen i tillegg er omkranset av en drueranke med store drueklaser, agurkplante som produserer agurker til den store gullmedalje, jordbærtomater og blomster i alle farger.

Druene er ikke modne enda. De skal nok bli helt blå og i følge navnelappen er det vindruer. Jeg vet ikke om de blir spisende eller ikke, men det gjør uansett ikke så mye. Vi har jo en vinleggerklubb i Kolonihagen, så druene kan komme til nytte uansett :-)
Jeg har drueranke i drivhuset hjemme også. Ikke fullt så store druer - men - ohh så gode og søte!

Ha en fin uke du som kikker innom :-)

6 kommentarer:

Lill Kristin sa...

Her går det unna- du har gjort mye siden lørdag til og med ;.). Takk for hyggelig bærplukkedag. Jeg har laget syltetøy og saft som skal vare utover vinteren. Når ting har roet seg i løpet av høsten får du ta en liten bloggeopplæring med meg. Kos deg i hagen resten av ferien- det er meldt fint vær i slutten av uka :-)

krepsemor sa...

Skal si du er driftig, jente! Til og med lager bord til de hagegale :) Det blomstrer flott hos deg, og utekjøkken og sitteplass ser helt toppers ut! Kjekt med litt hjelp til å få det i stand! Det blir sikkert flott allerede neste år, tenker jeg!
Kos deg i siste ferieuken din, for det gjør jeg!

MarJE sa...

Hei, for ein super parsell hage du har. Du har jammen fått ordna og laga i stand mykje. Dette var virkelig ein plass å kose seg på:))
Takk for titten. Ha fortsatt fine feriedagar :))

Linda sa...

Takk for en herlig hagevandring i din kolonihage i dag:)
Mange flotte prosjekter og fine løsningeer da vi tittet inn i hytta. :))

Lunalei ;-) sa...

Oj, så driftig du har vært! Kjempeartig å se alt du har fått ordnet i stand. Og så herlig med så mange sitteplasser rundt omkring!
Klem fra Lunalu

AnitaH2 sa...

For en innsats du legger ned! Er det søndagsåpent i kolonien ut august?