mandag 17. september 2012

Ikke tid til blogging

Det har vært et heller kjipt år i så måte. Fritid ble det lite av og energien brukt på helt andre ting enn blogging. Som ny parselleier i Kolonihagen var det mye å ta tak i, - og mye har blitt gjort. Nå er jeg kommet så langt at til neste sommer ser frem til å dyrke og hygge meg med frukt, grønnsaker og blomster. Ikke mere bygging, og kanskje ikke så mye graving. Inshallah!
Utekjøkken og spiseplass, koseplass og alle "avdelingene" jeg hadde ønsket er på plass. Det er også 12 doble pallekarmer. I pallekarmene har jeg tenkt å ha Blåbær, stikkelsbær, bringebær, jordskokker, poteter, jordbær, og sikkert mer. Gleder meg veldig! Nye bed er laget, både til klatreroser og klaseroser. Kamera har jeg glemt altfor ofte. Det må bli et forbedringspotensiale utover :-) Den vakre "Santana" er knipset i dag, som en av tre roser som fremdeles har en blomst, den står øverst i trappebedet og har absolutt overlevd snekkeriene som har vart i snart et halvt år. Hagen hjemme har ikke hatt det greit, men satser på å bli full av energi og entusiasme til våren - da ordner det seg :-)

Hagestua er nå straks ferdig. To strøk med grunning - så måtte vi innvie med hagemøblene som sto på terrassen. Kjempefornøyd! Nå skal jeg bare male toppstrøk, elektrikeren må lage litt strøm, og voila - ferdig!
Utvendig er det ferdig malt i øverste etasjen, mens det mangler maling på murpussen nederst. Vi får se hva vi får til utover høsten.
Jeg har etterhvert innsett at alle pellisene vil gjøre komfort-sonen i hagestuen altfor knapp - så jeg har bestemt at de skal bo i underetasjen. Det blir sannsynligvis en blanding av lager og planterom. Jeg har vann, og venter på strøm. Med en natriumslampe tror jeg temperaturen blir passelig og forhåpentligvis blir overvintringen  uproblematisk.

Dahlia som har mistet navnet sitt i løpet av sommeren......  Frøken Lilla.Og naboen kaller jeg naturlig nok, Miss Gul 

Disse to står i kolonihagen, men nå har jeg lokalisert en isoporkasse som de kan bo i gjennom vinteren,  - nå som vi endelig fikk et frostfritt rom :-)

Det er faktisk veldig mange fine planter og farger i kolonihagen - skal prøve å huske kamera :-)

Ha en fin uke!

6 kommentarer:

krepsemor sa...

Åja, du må huske kamera, kan du skjønne, så vi også får se!
Flott hagestue dere har fått der, og koselig inne med nye hagemøbler! Neste år kan du konsentrere deg om hage og planter, og få det på stell utenfor nybygget! Skjønne georginer, både frøken Lilla og frøken Gul!
Ønsker deg en fin uke!

Marit sa...

Så flott hagestue du får! Ja, fotoapparatet må være med bestandig.
Lekre georginer du har. De var fine selv uten riktig navn :-)

ZielonaMila sa...

Wonderful flowers, such photographs are enrapturing. I am greeting

AnitaH2 sa...

Synes du har brukt tid og krefter fornuftig, jeg! Utrolig imponert over hva du hadde fått til - ungene snakker fremdeles om blomkålene!
Blir det innvielse av hagestua?

Mia sa...

Så stiligt, den utestua misunner jeg deg, så herlig :)

Mia sa...

Det ble nok litt feil norsk, jeg er altså grønn av avundsjuka, så klart du skal ha den :)