søndag 9. februar 2014

Prikler og spirer

Morsdag i dag. Ikke så vanskelig å se, da denne flotte buketten sto på kjøkkenbenken, med hilsen fra datteren. Koselig!

Riktig en forsmak på sommeren å ha så vakre blomster på bordet.


På tirsdag hadde jeg en ny omgang med frøposene mine. Mange nye sorter kom i jorda, ca 24 i den du ser på bildet. I tillegg sådde jeg 9 sorter Lobelia. De fikk et minidrivhus helt for seg selv. Enda noen flere sorter ble satt ut under snøen.

Allerede på fredag var spiringen godt i gang. Ca halvparten av frøene er begynt å spire, og nå er det like spennende hver gang jeg kikker under lokket - har det kommet opp flere ???
Regner med å prikle maange neste helg!
Det begynte å bli trangt om plassen  boden. I drivhuset har det vært stabil temperatur en god uke. Det er mildvær og regn, og endelig kom motivasjonen til å henge opp et plantelys å få flyttet stiklingene ut i drivhuset. Håpet er at det ikke kommer mer snø....

Fremdeles fornøyd med å ha oversikten fra kjøkkenvinduet :-)

Ha en fin uke! :-)
6 kommentarer:

Gentiana nivalis sa...

Så spennende med så mange forskjellige frø! Har du varme i drivhuset - mer enn varmen fra lyset? Kanskje det ikke blir mer kuldegrader nå!

Blomsterguri sa...

Har både varmeovn og kalde lys. Det lyset som henger i taket holder nok en 2-3 graders varme.

Mariann sa...

Nydelig bukett du fikk fra datteren!
Små grønne spirer i pottene er et kjærkomment syn på denne tiden. Du har sådd mye spennende!

Unknown sa...

Du har spennende tider i møte, ser jeg :) Lykke til!

Hagen i skogen sa...

Spennende å følge hva du sår! Satte opp drivhus i fjor, første våren her. Skal starte å så nå, men har lite plass inne. Skal la alt spire innendørs, men må flytte det ut etter hevrt.Hvor varmt har du det i ditt drivhus?

Jannibele sa...

Så fin en bukett du har fått av datteren din:) Masse spennende sorter du har sådd. Lykke til med spiringen. Den som hadde hatt et drivhus...:) Kanskje like greit. Hadde vel gått helt amok med frøbestillingen. Ha en fin kveld.