søndag 7. august 2011

En blå potet m.m.

Stabilt ustabilt vær, men i går var det fint - veldig fint. Det er det jeg kaller en dag med maksimal uttelling. Først nydelig vær så en kan være ute å stelle i hagen, og så hoppe i dusjen for å gjøre seg klar til underholdning. En opplevelse å høre Ozzy  Osborne live. Stemningen var på topp lenge etter vanlig sengetid :-) Kameraforbud på konserten, hvis ikke skulle du fått sett litt. Men, enn så lenge får du være enig i at det er bra det ikke er kameraforbud i hagen min :-) Slik ser det ut på terrassen - det vil si - det gjorde det før nattens uhyrlige regnstyrt reduserte blomsterprakten.

Fra det ene til det andre. Tittelen var
"En blå potet m.m", og her er et bilde av årets avling. Kjøpte settepoteter på Hage-messa og visste lite om fargen før jeg tok de opp sist uke. Jeg har gitt bort noen til matinteresserte - de vil ha farge på potet, potetmos, salater og mye annet. Litt uvant å spiselilla potet til middag, men de smaker akkurat det samme som "vanlig" potet.
Jeg må bare vise hvordan den ser ut ferdigkokt, sammen med gulrot :-)


 Datteren har fått oppfylt ønsket sitt om tatovering. Litt smittet av sin mors blomsterglede, men hvilken lilje det er sies det intet om :-)Cosmos er fine blomster, og denne gangen har den også kommet i fylt versjon. Kan ikke huske at jeg har sådd fylte, men så har jeg kanskje det likevel?
Solhatten "Magnus" kommer hver eneste sensommer. Jeg har en nevø som heter Magnus og det var nok derfor jeg bestilte frø av denne solhatten. Det var slett ingen dum idè, og nå kommer den trofast hver august.
Ut av stein vokser disse to. Selvsådd fra fjorårets planter stikker de hodet ut. Jeg lar de være der, for det er jo faktisk dekorativt.

Og helt til sist - HC Andersen som nå står i full blomst. Den har skutt virkelig i været og dominerer rosene i bedet på plenen. Vakker er den både i blomst og bladverk, og dermed en av mine mange favoritter.


Ha en god uke!

7 kommentarer:

krepsemor sa...

Så koselig det ser ut på verandaen din! Men blå poteter? Jeg hadde nok vært litt skeptisk ;) Stilig tatovering, og en lilje er et godt valg!
Fyllt Cosmos har jeg også i år, både fyllte og enkle på samme blomst! Mine er hvite! Ikke meg imot!
Nydelig rose med flott farge!

Mariann sa...

Du fikk jammen bra potetavling. Spesielt og artig med blå poteter.
Nydelige Cosmos. De fylte var jo ekstra flotte.

Turid sa...

Blå poteter så ikke særlig delikat ut, men hvis de var gode så gjør det jo ikke noe!! Så koselig det var på verandaen! Artig med både tatoveringen - og plantene mellom steinene! Cosmosene hadde nydelig farge og rosen var bare lekker!

Lene sa...

En nydelig terasse! Kjedelig at kraftig vær reduserte blomstermengden da.
Har hørt om disse blå potetene, men ikke smakt de. Jeg klarer ikke helt å se om jeg ville ha valgt å putte dem i munnen eller ikke..hehe.

Syns Solhatten er veldig fin. Har veldig lyst på det i egen hage :)

Klem Lene

AnitaH2 sa...

Flott tattis! Hadde du ikke blitt litt bekymret over om hagegalskapen kunne tatt overhånd med tiden om det i tillegg ble tatovert fullt latinsk navn?! LOL!

Mia sa...

Blåa potatisar har jag alltid haft lust att försöka men aldrig hittat utsäde. Och tack, HC Andersen heter jo min ros, visst är den fin :)

yanmaneee sa...

jordan 12
air jordan
longchamp handbags
off white
canada goose
supreme shirt
jordan shoes
off white nike
longchamp handbags
pandora jewelry