søndag 4. september 2011

Sommer på hell...

Det kjennes på temperaturen enkelte morgener og det vises på plantene i hagen. En lang bloggpause har det blitt. Det har vært så travelt den siste måneden at jeg ikke har fått tid til annet enn å ta bilder - og å lese andre blogger. Været kan vi jo si ha vært litt spesiellt denne sommeren, og for en uke siden var det storm i vindkastene - noe som har gjort at pellisene - i allefall litt over hundre av de - har fått flytte inn i drivhuset.  Enn så lenge blomstrer de og ser vakre ut. Det gjør også Dronning Ingrid som har stått i selv-vanningskasse denne sommeren.

En liten dille på stjerne-pelliser har oppstått. Litt pynt i kjøkkenvinduet er slett ikke å forakte.

Hvis du lurer på stripene like over blomstene, så er det for å hindre direkte innsyn. Kjøkkenvinduet ligger to meter fra gaten, og siden det har blitt opptil tre leiligheter mer i nabolaget har trafikken økt betraktelig. Nå måtte noe gjøres - de fleste som passerer kikker nemlig... mot kjøkkenvinduet. Nå møtes vi ikke lenger blikk mot blikk når jeg tar oppvasken, så da er jeg fornøyd igjen :-)
Jeg har en hel del pelliser ute enda - de er så store at jeg ikke helt vet hvor jeg skal gjøre av de. En av de er "Mexican Sage". Det har vært en yndling hele sommeren. Vakre blomster, og friskt grønt bladverk. I dag prøvde jeg å ta stiklinger uten knopper, men det gikk ikke. Den har visst tenkt å ta en siste kjempeblomstring hvis været tillater det,  for der var det knopper på hver en gren!

Du ser kanskje på bildet at det er noget fuktig?


Jeg har kjøpt meg ny laaang regnjakke - tror det trengs! Ha en god uke du som kikker innom! :-)

5 kommentarer:

Kristin Aurdal sa...

Oj så mange flotte pelliser du har. Jeg har endlig fått øynene opp for disse flotte plantene jeg også og antallet har utrolig lett for å øke :-)
Jeg har noen som begynner å bli litt hengslete så jeg vurderer å ta stiklinger å overvintre de i i stede for store planter. Vil de rote seg om jeg tar stiklinger nå og har de i drivhuset når nattetemperaturen kan komme ned i 7 grader, eller må jeg sette på varme. Event hvor varmt bør det være? Håper på gode råd fra deg :-)

Mariann sa...

Dronning Ingrid var veldig frodig og blomsterrik hos deg, den mørkere pelargonien som står ved siden av også. 'Mexican Sage' var nydelig.
Ha en fin uke!

krepsemor sa...

Har du virkelig over hundre pelliser? Imponert her ;) Og de er virkelig nydelige. Din Mexican Sage var diger, og ser veldig frodig ut! Jeg har også vurdert å ta inn mine i drivhuset nå, selv om temperaturen ikke er så altfor ille. Men det regner sånn for tiden.
Takk for titten!

AnitaH2 sa...

Jeg skal få pakket med meg frø og stiklinger en dag, send meg gjerne en melding om det passer til helga. Regner med du har begge stjernene jeg har, en hvit fikk jeg helt sikkert av deg, den andre kjøpte jeg på museet - mørkbrokete blad og laksefargede stjerner? Den har jeg stiklinger av nå hvis ikke du har den.

Landbohaven sa...

Gode billeder.
Smukke planter.