lørdag 6. oktober 2012

Høstsol m/regn

Det kan visst ikke gå en hel dag med fint vær uten litt regn? Andre dager regner det stort sett hele dagen i bøttevis!

Jeg har de siste ukene hatt pellisene på terrassen, og det har blitt flere etterhvert som de har kommet hjem fra kolonihagen.

Kjekt med plantebrett, men uten dreneringshull i dette været!!!! Det var like før hele gjengen led drukningsdøden.
Det går slett ikke an, for jeg har planer om å ha enda en overvintring. 
Etter alt vannet har de nå flyttet inn i hagestuen til opptørking.

Der står nå mengder av plantekasser, og det er snart umulig å sette en fot inn :-)

Bildet under kan nesten se ut som en penthouseveranda i New York? Er det fantasien min som går amok eller kan du også se det?


I dag har mannen laget planterommet ferdig til vinterlagringen. Alt er midlertidig, for her er det til og med jord-gulv enda. Men - med natriumlampen i taket ser det lyst og fint, og jeg har en god magefølelse.
Temperaturmåleren er flyttet fra drivhuset til planterommet (midlertidig) viser 14,5 grader inne på kjøkkenbenken. Da har solen stått på gjennom to relativt store vinduer i veggen, og det kommer den jo ikke til å gjøre hele vinteren.

Du skal få se et bilde av planterommet og.... men det blir senere!

Potetplanten fra i fjor skal få overvintre oppe i hagestuen har jeg tenkt. Den var ganske så miserabel etter en sommer i "kaos-pergolaen". Sjeldent stell gjorde at den mistet både blomster og blader. Så kom den inn i hagestuen og fant ut at her var det godt og varmt,. og voila! :-)
Det skal bli spennende å se om jeg kan få den til å blomstre vinteren igjennom. Eller - må den ha en pause kanskje?

Vi ses! Ha en fortsatt god helg!


2 kommentarer:

Parkvegens Hageglede sa...

Ja, regn har det vært nok av dette året og det ser ut til å fortsette. Vi får nyte blomstene innomhus.
Potetblomst tenkte jeg å skaffe meg i år, men kom ikke så langt.
Bli alltid stum av dine mengder med flotte planter og ja, lyset skaper virkelig en magisk stemning i bildet ditt.

AnitaH2 sa...

Har nettopp gitt bort min potetplante, jeg - det ble veldig lite blomster i år - og den står i veldig stor potte som ikke i det hele tatt prioriteres inn i varmen til pellis og matplanter. (Vel, eneste reddede pellis foreløpig er den Vesla fikk av deg, men den er til gjengjeld underdeilig yndig akkurat nå.) Og noen til kommer vel forhåpentligvis inn - matplantefokuset glipper hver gang jeg ser ut på pellisene... Særlig en knallrosa henge- med hvit kant som omsider har bestemt seg for at det er showtime - og den matcher lollipop (?) veldig fint der de står. Og stjernene jeg fikk av deg i fjor. Kan ikke droppe dem. Forferdelig vanskelig å kurere seg selv for pellis-dilla.