onsdag 29. desember 2010

Romjul og fri


"Julaften kom som trollet på kjerringa" - akkurat slik jeg hadde forutsett. Heldigvis rakler alt seg på plass og det ble feiret som det seg hør og bør.

Alt kom på plass i tide - inklusive de 100 nissene i forskjellige varianter. Det var tiltak å hente de på det iskalde kryploftet, men det blir ikke jul uten nissene mine. Røde duker og gardiner, mat,  nøtter og frukt i alle varianter - og med de nydelige lysene i alle vindu - kan det ikke bli noe annet enn god stemning?

Det ble en kort jul før arbeidsdagene var igang igjen, men nå har jeg fri til neste år :-) Høres deilig ut, hva?

Impecta katalogen lå i postkassa i dag..... Jeg har begynt å tenke på å så blodbeger. I den forbindelse har jeg en liten bønn: "Kjære  kjære Plantasjen - Få nå endelig frem såjorda!!!
Minus 4,5 i drivhuset i dag - og det har vært minus 13...

Det småkribler etter å sette igang, men minusgradene hjelper godt til med å stagge meg foreløpig :.) Det var vel på akkurat denne tiden i fjor at bestillingsfingeren var på det mest aktive. I år skal jeg prøve å begrense meg..... trur eg! Prøve å så litt senere, og litt færre frø.... kanskje. Time will show!


Uansett - romjul og fri - åh du store nytelse. Jeg skal lese i  frøkataloger og blomsterbøker - og mere enn det. I dag har jeg vært på bokhandel og kjøpt Gaute Heivoll sin bok "Før jeg brenner ned". Den har fått topp kritikk og de som har lest den sier spenningsnivået er så høyt at de ikke kan legge den fra seg. Jeg skal knaske nøtter og nyte cafe latte som jeg lager i den nye kaffemaskinvidunderet jeg fikk til jul, og innimellom skal jeg kose meg med bloggene til de hagegale damene :-) Ha det bra så lenge - så ses vi til neste år! :-)
  

6 kommentarer:

Unknown sa...

Ja jeg har kjøpt meg lydbok som jeg satser på å få "hørt" i løpet av året. haha!

Margrethe sa...

Jeg tror det kan være lurt å holde litt igjen på drivhus- og hageplaner når det er så kaldt som nå.
Selv prøver jeg å glemme at det er noe som heter drivhus. Men når jeg ser strømregningene så våkner jeg til liv.
Enda kribler det ikke, men det kommer nok dager om ikke så altfor lenge.
Nå har også jeg tatt fri resten av året, og siden biblioteket er stengt, - stakk jeg samme bok som deg i veska mi. Egentlig stod jeg ikke på ventelisten en gang, men etter å ha lest litt i den, kjente jeg at denne måtte jeg bare lese straks. - Og låneren som står for tur, skal få den straks vi åpner igjen.
Håper du får fine dager på slutten av året. Ønsker deg et godt nytt år!

Mia sa...

Det blir väl sån när det vänder mot ljusare tider. Jag har inget växthus att satsa på, men frökatalogen kom här också... Snar är du igång igen. Du får beställa med vänster hand, kanske det inte blir så mycket då?

Ellen Walnum sa...

Jeg har hatt fri hele julen, og det har vært godt. Hos meg har det vært god varme i drivhuset hele kuldeperioden, det hjalp godt å isolere gulvet!

Her kom også Impecta katalogen i posten i går så den må finleses:) Godt nyttår til deg!

Turid sa...

Du verden som jeg kjenner igjen den små - for ikke å si storkriblingen! Men jeg må vente til midten av april før jeg kan sette igang med sådden. Har ikke ordentlig drivhus, bare to sånne minidrivhus på ca. halvannen meter som jeg setter på verandaen. Vi går i alle fall en spennende tid i møte - vi hagegale.
Ønsker deg et riktig godt nytt år!

Linda sa...

Jeg vil ønsker deg et masse godt nytt år:) Takker for alle hyggelige hilsner og besøk i året som har gått, og gleder meg til å følge med i hageåret ditt neste år også:) Klem