søndag 10. april 2011

Å for ein strålande....

..morgon - blir fort omdøpt til "Å for ein strålande helg"! Søndagen har gått med til å rydde i beddene, og det var mye gode nyheter syns jeg å se i beddet. Plutselig husker jeg - å ja - der er den, og den og den. Ojsann - det var staude eller to-årig, og det hadde jeg jo helt glemt :-) Det er så gøy å se og stelle i beddene. Til slutt var jeg helt utslitt, så resten må jeg heller utsette til en vindstille og lun kveld - eller kanskje neste helg?
Det vakreste synet i dag var uten tvil de hvite julerosene som blomstrer samtidig med krokusen. Jeg måtte dvele en stund, for så å hente kameraet - dette synet var absolutt verd forevigelse :-)
På fredag bar det rett fra jobb, - rakk såvidt å vanne i drivhuset - for så å legge i vei fire og halv time i bil med hyggelig selskap og kurs mot Lillestrøm og hagemesse. En snartur innom Hesleberg gartneri i Asker for å hente bestilte roser og noen drueranker  - og så var vi klar for hotellovernatting med påfølgende forventninger til hagemessa dagen etter!

Lørdagen opprant med strålende sol og store forventninger. Ikke for det - det var lite sol inne i messehallen, men desto mere av andre strålende produkter! Pelargoniumforeningen imponerte med stort utvalg av stiklinger, og de fikk absolutt bein å gå på. Jeg er nå den fornøyde eier av en lang rekke vakre pelliser. Det eneste jeg er sikker på er at det er sorter jeg ikke har fra før, og så gjenstår det å se blomster og blader i løpet av sommeren. Når jeg er ferdig med bloggingen må jeg nok google disse sortene: Jane Eyre, Mrs. Tarrant, Dragons Breath, Bembridge, Amy, Torssång, Deacon Moonlight, Norrland, Alice of Vincennas, Mexican Sage, Lara Susan, Cindella, Don Chiverton, Ibiza og Kens Gold Stellar. I tillegg var jeg innom Hagemo og fikk kjøpt Royal Night, Royal Lavender og Red Bicoro, som er hengepelargoniumer, Baby bird, Vectis Glitter og Kronprinsesse Mary - har ikke engang hørt om disse før, men regner med det er mye snadder :-) Den første pellisen jeg så på hagemessa var en Tulipan-pellis - gjett om den ble med hjem?

Den rosa pellisen på bildet heter "Mallorca" og den står i full blomst og pynter opp i drivhuset. Det spørs om jeg kanskje må ta den med inn i kjøkkenvinduet?
På et eller annet tidspunkt i en små-stresset hverdag har jeg fått en stikling fra Audi som heter Millyfield Rose. Skulle ikke forundre meg mye om den er vakker også! Pellisbeholdningen nærmer seg nå ca. 80 forskjellige sorter, og jeg må bare innrømme det: Jeg er hekta på pellis!

Nå har ikke hagemessa helt fått meg til å glemme at jeg har sådd en god del Petunia som snart skal prikles. Det er en god del frø som skal sås ute i april, og da kan det jo være greit at det er ryddet så jeg ser hvor jeg skal så :-) Jeg har et stort bed og et par mindre igjen å rydde

Vi hadde en liten stopp på BoGrønt som hadde godt utvalg i blant annet klematis. Jeg har en liten mistanke om at noen av klematisene har tatt kvelden i vinter. Dermed var det ingen grunn til å la være å kjøpe Mrs. Spencer Castle, som er fylt mørk lilla, og Chalcedony som er delvis fylt litt lys beige - hvis jeg ikke husker feil. Jeg har ingen fylte klematis fra før - så dette blir spennende!
En tur innom Staudegården sin stand resulterte i en Hvit storhjelm, en mørk rød Stjerneskjerm og av alle ting i verden - en Daglilje som heter "Big Smile". Den var nydelig å se på bildet, og jeg vet akkurat hvor den skal stå - så da så :-) På Hagemo hadde de andre stiklinger enn pelliser, og det endte opp med en blå potetbusk, Ananassalvie og Lofos - som er en klatreplante som jeg ikke vet noe som helst mer om. Alt dette er jo forventninger til sommeren - mens det siste bildet illustrerer hvor langt våren er kommet i Blomsterguri sin hage. Det er vel ikke så vanskelig å skjønne at jeg har hatt en fantastisk flott helg?
Så nå håper jeg at både du og jeg får en fantastisk god uke ! 

7 kommentarer:

Unknown sa...

Så mange fine bilder,koste meg med bloggen din så jeg legger meg som følger (sån at jeg får med meg alt)
Ha en fin kveld Marit.

Bille sa...

Ja, for en helg det har vært! Jeg fikk med meg både hagemesse og hagesenter (måtte ha litt jord, og så fulgte det selvsagt med litt ymse som jeg ikke visste jeg skulle ha), og i dag har jeg hatt vårinspeksjon av botanisk hage. Prikling og ompotting har det også blitt. Vi får håpe våren er kommet for å bli, for dette kan jeg godt venne meg til ;-)
Vedr pellisene, sjekk Lizzi sin Pelargonia Oasen (el.l.) hun har bilder av veldig mange.

Frøya-Heidi sa...

Litt av ei knall helg du har hatt!
Besøk på hagemessa og masse nye planter :)

Har noen pelliser jeg også, men er (heldigvis? ;) ikke blitt helt bitt av basillen (ennå).

En deilig vår ønskes deg!

Linda sa...

Det hørtes ut som en drømmehelg:) og så masse flott i kurven, herlig:)

Torill sa...

Høyrest ut som du har hatt ei kjempefin hagehelg !! Ser at dette også er ein blogg eg kan henta litt drivhus ekspertise så eg kjem gjerne igjen. Ynskje deg ei varm og fin hageveke !!

Mia sa...

Du måste ha varit i drömmeland bland alla dom perlagonerna. Jag stog länge och drömde jag också men plats.. Härligt med såna turer, och nytillskott gör en alltid glad. Tänk så kort minne man har helt till man blir påmind. Du hittade säkert igen många kära från förra året.
Ja nog blir veckan som kommer skön :)

Mathildes Eden sa...

Hei Blomsterguri! Litt av en hektisk og vidunderlig hagehelg du har hatt. Her hos deg var det mye hageinspirasjon. Kjenner meg igjen i lysten til å shoppe grønt...Du virker som en skikkelig flittig dame med herlig hagegalskap! Takk for kommentaren hos meg. Ha en fortsatt fin hage-uke! ME