tirsdag 26. april 2011

Herlig påskeferie!

Hallo igjen :-) Nå har jeg vært på påskeferie i 6 dager - det vil si to dager med bilkjøring og 4 svært hyggelige dager hos familien min. Det er laangt å dra. Og ikke bare, bare å dra heller, men - i år hadde jeg en god hagevenninne som ville ta ansvaret med å vanne i drivhuset - YES!!!! Gjett om jeg ble glad!  Klart jeg må ta noen turer hjem til familien og den ville og vakre naturen jeg har vokst opp i. Helt nødvendig! Som dere ser på bildet har vi ikke akkurat vært uheldig med været der heller :-)
Katten ble passet av hyggelige naboer, og da jeg kom hjem i går kveld rakk jeg ikke engang å pakke ut av bilen før jeg måtte ned i drivhuset å se..... Er det mulig??? Vokser det virkelig så mye på 6 dager? Ja, nå har det vært fantastisk vær, så det er nok medvirkende, men helt imponerende. Til og med i beddene har det vokst eksplosivt! Skal ha et lite bilderas på et senere tidspunkt!

Heldigvis hadde jeg planlagt en ekstra fridag - trenger det av og til :-) ... og da er det blitt sådd gulrot, salat, rødbeter, agurkurt og reddiker i en pallekarm, og satt poteter i de to andre pallekarmene. Jeg hadde kjøpt mer enn nok settepoteter, og da satte jeg ned settepoteter i en 20 liters bøtte med drenering også - kan jo bli spennende å se hvordan det blir. Trangt kanskje? Har fremdeles settepoteter igjen! :-)
Haugen med kvist og avfall er til og med ryddet vekk. Noen planter har fått nytt bosted, og en "Stiv-klematis" tror jeg det heter - har ihvertfall fått flytte. Snakker om å invadere rosebuen min. Nå skal den få invadere et mer passende sted! 
Jeg fikk en stor rot med blåveis med meg fra min mor :-) De er så vakre de blåveisene - og nå godt plantet i "skogkanten"  i hagen. Der kommer også liljekonvallene jeg trodde hadde tatt kvelden :-) Spredd seg har de også, og ikke er jeg lei meg for det. Liljekonvall har alltid vært en favoritt.
 Nå blir kanskje Blåveisen en annen favoritt. Håper den finner seg like godt til rette hos meg, som den har gjort hjemme i min mors hage!

Lite skrytebilde tatt da vi var på hytta i påska. Snøen smelter i fjellene, og bjørka spretter nesten så du kan høre det det :-) Vi bor da virkelig i et vakkert land med stor variasjon i årstider og natur. Jeg nyter det det hele. Håper du og har hatt en fin påske, og ønsker deg en god kveld!

6 kommentarer:

Unknown sa...

Borte bra men og komme hjem er jo også bra når hagen er full av små og store overaskelser.
Fine bilder fra hytteturen.
Ha en fin dag Marit.

Mari sa...

Flotte bilder da! Kan være strevsomt med sånne lange bilturer, da er det kjekt med en så dag som avlastning ;)

stallnilsen sa...

Ja, det er godt og komme sæ bort av og til så e det kjempedeilig og komme hjem til sitt, høres ut til at du hadde en fin påske, Lisbeth :)

Lene sa...

Selvfølgelig må man sjekke drivhus/hage når man kommer hjem fra ferie! Jeg må rundt og titte på alt som er på vei opp hver dag jeg :P haha..føler meg litt tullete da egentlig.

Mom`s garden sa...

Takk for hilsen på bloggen min, kjekt! Ja det er alltid spennende å titte inn i drivhuset og se hvor langt det har komt...jeg ser at jeg har en stor "prikle jobb" foran meg.
Jeg legger deg til følger, du har en kjekk blogg!
Ha en fin kveld!

Kari K. sa...

Hei!
Så spennende at du har vært i Nord-Kina. Er det et sted du anbefaler?
Og så blir jeg så glad av å se blåveis. Tror jeg må lete etter noen som har ei lita rot å gi bort.
Ha ei fin helg.