onsdag 8. juni 2011

En liten rundtur ....

.... i hagen - og så dukker denne lille søte akeleien opp. Navnløs er hun, men jeg er ikke i tvil om at det er en av Rara vekster sine bonusfrø som har landet i bedet på et eller annet tidspunkt.
Slik er det nemlig. Av og til (eller egentlig hele tiden) er lommene fulle av frø jeg ikke vet hvor jeg skal så. Da er det bare en ting å gjøre - gi de en liten flytur - litt her, og litt der - og så ser vi hva som er liv laga.
Denne ville ihvertfall være med å pryde trappebedet, og skjønner ikke at den er ganske malplassert der den står helt inntil en helt annen akeleie. Lilla den også - men en helt annen lilla farge. En av de må flyttes, og jeg er ikke sikker på om det blir denne som må vike plassen.

Denne fargeklatten er en pelargonium som heter "Australian Bute". Har en liten mistanke om at den er en slektning av "Lord Bute". Spennende farge og tegninger på blomsten - og ja - den er nok engelsk denne også. 
Lord Bute er allerede plantet ut i en stor potte sammen med hjemmesådde lobelia. Jeg har sammenlignet den med Australian Bute, og den har helt tydelig rundere blomster. Mistanken om at det var samme plante, men - med forskjellig navn var
derfor helt grunnløs :-)


Har man pellis-dilla, så har man lyst til å vise frem mange av de også. Denne rosa sukkerklumpen er en hengepelargonium som heter "Royal Blue". Så veldig "blue" er den vel ikke - men til gjengjeld - veldig royal! En liten rosenknopp rett og slett.


En livlig knallrosa plante heter Rosenkrage. Jeg sådde den i fjor, og visst var det blomster da, men i år er det mengder med blomster. Selv om fargen er litt påtrengende, klager jeg ikke. Det er nydelig med disse fargeklattene rundt omkring, og jeg har gravd opp feilplanting og plantet disse tuene på steder der jeg mener de passer godt inn. Tåler regnet godt også. Dette bildet er tatt i kveld - og det er ikke mer enn to dager siden det hølje-regnet noe ekstremt. Like fornøyde ser de ut :-)Litt roligere farge på denne prydtobakken. Den står i en krukke sammen med hvite margritter - og hvis jeg ikke husker feil blir det rosa margritter på den nærmeste..... og det blir bom! Jeg får være klar til litt omplanting når sistnevnte begynner å blomstre :-)

Prydtobakk er en takknemlig plante - og svært dekorativ. Den trives godt overalt hvor den står, til og med på det mest skyggefulle stedet jeg har. 
Det er første gang jeg har "kortvokst" prydtobakk, og det blir helt sikkert ikke siste gang!
Blomstrende klokkebusk i godt selskap. 
Kjøpte både liten og stor klokkebusk på blomstertur til Ødegaarden gartneri i nabofylket i fjor. Nå blomstrer de begge to, og bekrefter dermed at de er rimelig fornøyd med plasseringen.
Litt trangt om plassen er det nok - og forglemmegei stikker seg frem for å være sikker på å bli med i bildet. Flaks! Snart skal de lukes vekk, alle sammen!

Dagene går fort nå. Jobb og vanning/kniping/luking. Da blir det ikke så ofte blogging, for dagene/kreftene  strekker ikke til. Men, jeg leser andre sine hageblogger, og koser meg veldig med det. Legger du igjen en kommentar når du er innom Blomsterguris hage - så kikker jeg helt sikkert innom akkurat din blogg også. 

Ha en fortsatt god uke - nå er det snart helg!

2 kommentarer:

Gyldenlakk - hage og pusterom sa...

Hei!
Kjenner meg igjen - dagene er for korte nå som det skjer mye både i hage, på jobb, med unger ++. Men herlig med lyse kvelder! Selv om det er litt grått og trist nå i regnet her hos meg. Fine bilder fra hagerundtur. Takk for titten. Nå skal jeg ordne litt i egne bilder fra en tur i hagen mellom regnbygene i går. Ha en fin pinse!

AnitaH2 sa...

Takk for titten! Blir korte meldinger hos meg også - og lite blider. Men litt mer titting hos andre når været er som i dag, da!