torsdag 23. januar 2014

Månedsjordbær

Supersøte spirer av månedsjordbær. Det er ikke første gangen jeg sår disse, og fremdeles har jeg av planter jeg har hatt ihvertfall i 7-8 år. Selve jordbærene er velsmakende, og minner mest om en blanding mellom markjordbær og vanlig gode Corona jordbær.
Heldigvis kan de stå en stund til før de må prikles. Det som jeg priklet og satte i drivhuset er tatt inn og satt i boden med plantelys over. Det ble så kaldt og jeg begynte å bekymre meg. Tenk om det blir for kaldt. Tenk hvis ovnen slutter å varme...... Nei, best å beholde nattesøvnen en stund til!
Det har vært mange forsendelser i postkassa den siste uken. Frøtorvet, Morgan & Thompson, Impecta. Mange nydelige planter - og en pose med agurk-frø :-)
Det er heldigvis ikke mer som skal sås denne måneden, men i februar er det en hel drøss!!! Da må jeg frem med flere minidrivhus, og så blir det en ny omgang med spenning på hva som spirer og hva som lar vente på seg.
De hagegale var på besøk i går kveld, og da fikk jeg frø til Chili, og en 6-8 frø med Dahlia, "Bloody Mary" og 5 frø med Chili allerede sådd. Sommer-Astersen venter jeg litt med. Kjempekoselig!
Jeg har en anelse om at det kommer til å bli fullt i drivhuset denne våren også! :-)

3 kommentarer:

Mariann sa...

Månedsjordbær er en favoritt her også, jeg har både hvite og røde. Akkurat nå holder jeg også på med jord og frøposer. Nå er det stauder som blir sådd her.

Helene Orskaug sa...

Månedsjordbær er helt topp! Søte og gode er de også :-) Er det ikke moro at det endelig er vår i sikte? At man kan begynne med sådden? Herlig, synes jeg!
God lørdag til deg!
Helene

Gentiana nivalis sa...

Månedsjordbær, ja. De har jeg ikke sådd ennå, men frøposen ligger klar. Takk for påminning :-)