søndag 23. mars 2014

Sol og regn, og prikling

Det er helge-kos! Det er ikke så mye mer jeg rekker om helgene. Det MÅ prikles! Det er enda mer igjen, men nå har jeg rukket igjennom de som jeg har mest lyst på! Måtte ta en tur i Kolonihagen og hente vefi-kasser og flere trådhyller som jeg kunne henge opp øverst mot taket. Det er faktisk plass til 6 vefi-kasser langs langsida, og det er jo plass til 21 potter på 7 cm  i hver - eller enda flere hvis jeg bruker 6 cm potter.
Jeg skal være med på markedet og selge blomster i Kolonihagen, så jeg må jo dyrke mye blomster. Det er "Åpen søndag" fra april mnd. og da kan byens befolkning komme inn i hagen å gå tur og se på alle de forskjellige parsellene. Annenhver søndag er det kaffe og vafler til salgs også.
Det er jo mange som gjerne vil ha fine blomster å pynte hagen med. Men - det er bare vi hagegale som orker å så selv og drive frem planter - tror jeg. Det er ihvertfall det inntrykket jeg har fått :-)
Da er det godt at det finnes hagesenter og Plantasjen for de som ikke vil gjøre jobben selv. Og så de som vet at det blir marked og kan kjøpe blomster og krydder og grønnsaker der - håper de blir veldig fornøyd!
I hjørnet på det siste bildet henger en ampel jeg kjøpte i fjor. Jeg kjøper når jeg får lyst på noe spesielt. Så da ble det en ampel med røde jordbærblomster. Såvidt jeg husker var jordbærene som vanlig :-)
Nå blomstrer den som bare det. Ikke så rart egentlig,  med det gode stellet den har fått siden slutten av februar. Det blir nok jordbær i ampelen i år også. Ikke fordi jeg får for lite jordbær. Jeg har flere planter i kassene i Kolonihagen. Det som er det største problemet der er vel at sneglene liker jordbær også. Får se om ikke Moskusendene jeg har tenkt å ha der klarer å holde de vekke, så jeg kan spise jordbærene selv! Det kan bli spennende!
Gule og grønne bilder i dag. Ikke godt lys å ta bilder i inne i drivhuset :-) Ha en god uke!5 kommentarer:

Turid sa...

Herlighet som du holder på :) Skjønner det må til mengder da du selger også. Her har det vært priklet igjen i dag, planterommet er fullt og drivhuset fortsatt nedsnødd. Ha fine dager.

Hageidyll i Sonvika sa...

Hei. Ser ut som det er ganske trangt om plassen hos deg. Du får vurdere å utvide.... Har ikke fått med meg hvilken kolonihage du snakker om?
Hilsen Lars.

Blomsterguri sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.
Hageidyll i Sonvika sa...

Hei igjen. Takk for svar ang. kolonihage, og besøk på vår blog. Vi pleier å besøke kolonihager når vi har anledning, men kolonihagen "din" har vi ikke hørt om før nå. Skal huske på det hvis/når vi skal på de kanter. Vi har jo vært på et par sommerfestivaler der, så..... Takk. Lars

Gentiana nivalis sa...

Åj, det var fullt hos deg! Driver med drivhusplaner, men lurer på hvor stort jeg skal ha. Tenker det er fint med fast dekke, men hadde vært fint å kunne dyrke druer, fiken og fersken i jorda og ikke i potte. Det er kjempegøy å lage plantene sjøl!