søndag 6. april 2014

Regn og skyer - og hagevær

Ja, det har regnet., og på  lørdag kom det ganske mye. Da var jeg glad for å være under tak - i drivhuset.
Nå er drivendes inne i drivhuset. Og det er bare 3 uker før jeg skal ha med de største plantene ut på marked i kolonihagen. Søndag 27. april håper jeg på fint vær og masse folk fra klokka 12 til klokka 14. Regner med at jeg får god omsetning. Folk skal pynte i bed, krukker og blomsterkasser. Da er det gøy med billige planter på markedet!
Det blir nok rart å få så god plass igjen. Slik det er nå er det godt å være slank og kunne bevege seg litt i det lille drivhuset som er 8,5 kvm. Skulle gjerne hatt det dobbelt så stort! En eldre nabodame ringte på døren og lurte på om hun kunne få se. Hun har også fått seg drivhus, men det var mye mindre ifølge henne. Hun hadde lyst å se hvordan jeg hadde gjort det med å henge opp lys og hvor jeg setter plantene.  Hun mente at det var så mye her at det lignet på et gartneri :-) Og så fortalte hun at begge hennes avdøde brødre hadde vært gartnere. Hun ville begynne å så nå, men ikke så mye. Jeg har lovt henne noen stiklinger - bare hun får en grei temperatur på plass i drivhuset sitt. I mitt er alt som skal prikles ferdig priklet. Nå er det den daglige turen med vann og gjødsel som gjelder.
Hvis det er fint vær vil jeg mye heller være i kolonihagen. Der vokser og gror det godt nå. Gjør seg klar til påske regner jeg med. Ihvertfall er det mest av forskjellige gule/orange påskeliljer. En og annen primula, og de små blå fine som jeg aldri husker navnet på. Selv om det er kommet langt allerede, så gleder jeg meg til påskeferie og fridager hvor jeg kan tusle rundt å fikse og ordne, å luke og klippe. I dag har jeg klippet rosene. Det er gode værmeldinger fremover, og såvidt jeg kan skjønne var det på tide nå. Museørene er ikke kommet på bjørka enda, men jeg har stor tro på at det er like før.
Det er noe med den lille "blomstergutten". Han har stått ute i vinter, og sitter så fint å tankefull å ser på forandringene, dag for dag. Når staudene kommer opp om våren er de så flotte. Se bare storhjelmen som er nærmest på bildet. Selv om det har regnet ser den struttende frisk og fin ut. Jeg er så glad for at jeg trives med luking! I dag tenkte jeg på hva jeg hadde gjort hvis jeg avskydde det? Da hadde jeg nok ikke hatt hage. Den tilfredsstillelsen jeg føler når jeg har luket et bed, og ser hvor fint det blir, er grunn nok til å trives med luking :-)
Jeg trener på å lure skvalderkål og andre ugress. Jeg er temmelig bestemt på at denne kampen skal jeg vinne - trur eg.... Ihvertfall blir jeg ikke arbeidsledig!


 Det var det for denne gang :-) Ses!
Ingen kommentarer: