søndag 7. september 2014

Høstmodus!

Allerede september. Denne sommeren har gått veldig fort.
Den beste på manns minne. Ihvertfall kan jeg ikke huske å ha opplevd en så perfekt sommer før. Uke, etter uke etter uke med sol og varme. Rosene stortrivdes og blomstret kontinuerlig, den ene mer vakker enn den andre.  Lady Emma Hamilton som er på bildet, intet unntak.
Jeg har hatt mine 3 små - (eller små?) moskusender, som har spist brunsnegler i parsellen min. I tillegg har de likt roser! Til å begynne med var det andrikken Anton som begynte å stikke nebbet sitt i midten av rosen - å nappe. Da raste jo hele rosen. Ikke populært!
De små jentene, Anna og Alexandra sto bare å kikket litt betuttet på. Ja, det var de første ukene. Så hadde de lært også! Det var akkurat som om rosene skjønte hva som skjedde og de nye blomstene kom på helt på toppen :-) Så litt snålt ut kan man vel si :-)
Jeg hadde ferie fra St.Hans og i 4 uker. Da var jeg mer eller mindre i Kolonihagen hele tiden. Til å begynne med overnattet jeg, men da det ble veldig varmt, stakk jeg hjem for å sove. Endene klarte seg nok selv, men på grunn av grevling i kolonihagen, fikk de eget bur om natten. Buret var ganske stort og hadde netting over, under og på alle sider. Et nytt hundehus gjorde nytte som soverom :-)
Det var rett og slett en fornøyelse å våkne om morgenen. Se de tre komme styrtende mot meg, overlykkelige over å se meg. Logrende med stjerten og trippende med de korte beina. Nå blir det kraftfor og kos! Rent drikkevann og badevann ble det også. Rart hvordan rutinene kom på plass.
Fortsettelse følger.... :-)

3 kommentarer:

Turid sa...

idyll :)
jeg venter i spenning....

Hageidyll i Sonvika sa...

Kanskje noen moskusender på jordet nedenfor oss hadde gjort susen! Får snakke med naboen.
I år ingen brunsnegler i hagen, men vi plukker og gifter på jordet nedenfor eiendommen.
Venter på fortsettelsen.
Eirin

Lykkelig i hagen sa...

Hvilken utrolig vakker rose! Jeg er så glad i oransje blomster, så denne skriver jeg på ønskelisten min!
Hilsen Anne-Kristin