lørdag 5. juli 2014

Ferie og kolonihage


Heisann!

Nå har det gått en stund siden sist jeg har hatt tid og energi til å skrive noe på bloggen. Vår og forsommer er som regel en travel tid. Mye som skal plantes å gjøres - i år - som i fjor. Tørt vær har ført til en svært vakker blomstring blant rosene. På bildet ser du Louise Odier. Etter en tur til Hesleberg Gartneri i Asker med Agder Roseforum ble det enda noen flere. Sist helg var vi på Lundberg planteskole utenfor Arendal. Det er et utrolig hyggelig sted å være, og et såkalt MÅ sted hver sommer. Det begynner å bli alvorlig trangt om plassen. Et par solbærbusker og et par ripsbusker ligger dårlig an etter innhøstingen i år. Jeg har nemlig sett for meg at det kan bli noe vakkert som kan stå  - akkurat der.   Jeg har hatt vannskade på hytten min i vinter, og som en konsekvens av det har jeg fått den isolert og kledd på nytt. Når jeg først hadde engasjert  snekkere, så fikk de kle inne verandaen også. Den ble ikke brukt. fordi det var for varmt når solen stå rett på. Ved å kle den inne, fikk jeg ny kjøkkenkrok :-) Nå har jeg fått en hytte som er mer anvendelig hvis jeg har lyst å være der i helger og ferier. Jeg er i slutten av andre ferieuke av totalt 4. I dag ble jeg ferdig med å male hytten i ny farge, ispedd regnbyger som pauser. Temperaturen har vært helt grei, og som kjent skal det jo ikke males hverken i sol eller vind - og de to siste dagene har det vært bra malevær!
Det er gøy med variasjon i fargenei en kolonihage og jeg er vel den eneste som har akkurat denne fargen. Vannbord, hjørner og vinduer er kantet av samme blåfarge som jeg har hatt på hytten før.
Nytt av denne sommeren er at jeg har fått 3 Moskusender. De bor i parsellen min i Kongsgård Kolonihage. Andrikken heter Anton, og småjentene Alexandra og Anna. De er i utgangspunktet anskaffet for å spise brunsnegler. Akkurat i vår har det vært så tørt at sneglene har vært stort sett fraværende. Så da har endene lagt seg heller til andre matvaner. Vanligvis spiser de gress, men liker også en rose eller to, for ikke å snakke om jordbær og bringebær fra pallekarmene min. Det er mye godt selskap og underholdning med disse skapningene - og mye arbeid. Mye frisk luft med hagearbeid, maling og endene er jeg trøtt om kveldene. Herlig med ferie! :-)

6 kommentarer:

krepsemor sa...

Så nydelig din Louise Odier er! Jeg likte veldig godt blåfargen på hytta di, og så fint at den er blitt mer anvendelig! Jeg tenker du kommer til å bruke den mye mer nå!
Koselig med moskusender, men håper de heller finner noen snegler da :o)
Jeg begynner på fire uker ferie i morgen, og det føles som et hav av tid! Kos deg med dine to siste!

Turid sa...

Herlige hagedager :) med flott andeselskap.

Jane sa...

Hei!
Trivelig å kikke inn til deg :) Liker fargen på hytta di. Greit å få litt større plass, spesielt hvis man skal være der litt. Vi håper også å få bygd ut vår hytte snarest - men ting tar tid. Også koselig med endene dine. Må alltid gå forbi og se på de når vi er i hagen.

Hageidyll i Sonvika sa...

Så deilig å kunne bruke hytta litt mer.Bra jobba!! Og... tror når du kan få nytte av endene framover, brunsneglene er på frammarsj.

silk flower arrangements sa...

Jeg elsker måten du beskrev dette blogginnlegget. det var utrolig å lese din nydelig stykke arbeid.

Anonym sa...

Hello there! I coild have sworn I've been to this website before but after
browsing through some of the post I realized it's new to me.

Nonetheless, I'm definitely delighted I found it and I'll be bookmarking
and checking bak often!

my web-site ... Castle Clash Hack