tirsdag 12. april 2011

Flere planer...

... og denne gangen har jeg tenkt å prøve meg på grønnsaksdyrking.... ! Jeg har nok ikke hatt den helt store interessen for grønnsaker, men etter å ha lest denne boken er jeg fullstendig overbevist om at i år - da skjer det. Enkelte av disse bøkene er veldig godt skrevet og da blir ihvertfall jeg inspirert!
Nå blir det grønnsaker i pallekarm, gulrøtter i melkekartong og salat i det nye minidrivhuset jeg har skaffet meg. Det var den helga jeg ikke skulle bruke noen penger, for jeg skulle ingen steder... Så plutselig sitter jeg å følger med på Netthandelen og DER var det et lite drivhus på 100x50x60 eller noe rundt der. Litt kronasjer fikk jeg brukt uten å gå ut fra huset, og resultatet var minidrivhus og "solid" plantebord! :-) Hagegalskapen er fullkommen, det er nå helt sikkert. Som om ikke det var nok rasket jeg med meg en pose settepoteter fra Hagemo under hagemessa - de står nå til groing under kjøkkenbenken. Jeg hadde egentlig tenkt å sette inn et bilde av sekken (som var litt fin), men - tar jeg bildene på høykant blir de liggende i bloggen. Så det har jeg gitt opp. Jeg har hatt poteter før, men denne gangen har jeg tenkt det skal bli litt mer seriøst enn som så. Egen pallekarm til poteter må vel bli bra? Navn? Nei - det står "matpoteter" på posen - hverken mer eller mindre.

En liten sjekk i drivhuset bekrefter at  noen 100 lobeliafrø ikke blir mindre fordi om vi prikler noen dotter i en potte - her gror det godt! Tror nesten jeg må dele de litt til? Jeg har flere som venter på å bli "priklet" - og da skjønner jeg at enda mindre "dotter" er nødvendig!

Den lille rosa pellisen heter Honeywood Susan og er en lekker sak. Det er ikke vanskelig å se at den trives. Jeg tror drivhusmiljøet er midt i blinken for både pelliser og andre herligheter. Det spirer, blomstrer og gror i alle retninger - herlig!

Etter en liten gjennomgang i drivhuset var det trappebedet sin tur. Her blomstrer krokus, juleroser, primula, snøklokker og sikkert mere jeg ikke husker akkurat nå. Nå kommer det ihvertfall frem både det ene og det andre som skal foreviges. Først ut er noe jeg sådde i fjor - og som helt tydelig lever i beste velgående. En mørkerød Heuchera. Vakkert bladverk på denne. Like nedenfor står en med grønt bladverk.
Jeg skal vurdere om den mørke står på riktig plass der den står nå. Såvidt jeg husker kommer en stor "lilla Hjelm" akkurat der slangen ligger, og den har grønne blader og mørke lilla blomster. Hvis den ikke skygger for Heucheraen kan det bli riktig så fint. Spennende å se - og rapport kommer utover sesongen! 

Så - til neste gang - ha en god kveld! :-)6 kommentarer:

Mete sa...

De gale har det godt, har jeg hørt! Og det må være spesielt de HAGEgale det er snakk om :-)
Deilig med hjemmedyrkede grønnsaker!
Hadde poteter i fjor, men de ble tatt av tørråte. Litt for tørt i pallekarmen min, så i år tror jeg det blir murerbaljer med vannreservoar i bunnen. Har nok annet til pallekarmene... Og skulle gjerne hatt flere pallekarmer. en 6 - 10 til :-S

krepsemor sa...

Grønnsaker og settepoteter? Nå imponerer du meg =)
Men det er slett ikke dumt da! Selv har jeg bare sådd tomater og paprika så langt. Men jeg skal lage meg pallekarmbed og så både blomkål og brokkoli der, og kanskje også gulrot!
Lobeliane dine var jammen kraftige og flotte! Jeg tror det er første året jeg IKKE har sådd lobelia! Nå angrer jeg nesten....
Ha en fin uke!

Beate sa...

Så deilig med hagegale folk;)
Beste som finnes,å styre i hagen;)
Ser du liker pelliser også,har du mårbacka stikling tilovers?
Mista min i vinter;(
Fin blogg!
Ha en fin kveld fra Beate

Turid sa...

Spennende med grønnsakdyrking - du får det helt sikkert til! Jeg hadde planer om salat og sukkererter i fjor, men da ble det ikke noe av - kanskje i år. Lobeliaene dine ser virkelig flotte ut, likeså pellisen og heucheraen. Ser at du hadde det trivelig på hagemessen!
Ha en fortsatt fin kveld.

nina sa...

Så gøy at stadig flere vil dyrke mat!! Giftfritt og naturlig og stappfullt av vitaminer og mineraler..... :-) Husk at salat trenger du ikke å dyrke under plast eller skjerme på noen måte: Vanlig bladsalat og plukksalat er overaskende motstandsdyktig mot frost.I størstedelen av Norge kan man så salat ute nå, og se frem til å høste sprø, flott salat i juni!

yanmaneee sa...

kd shoes
jordan shoes
yeezy
bape outlet
michael jordan shoes
lebron 15 shoes
pandora
birkin bag
yeezy 350 v2
nike shox