søndag 17. april 2011

Hagedager

Ja, det har det virkelig vært, noen utrolig flotte dager.  Helga har gått med til hagearbeid, og når været er så samarbeidsvillig så er det ingenting som er bedre. To nye pallekarmer jobbes det med. Jeg har lagt avkapp fra blomsterbeddene i bunnen, deretter har jeg lagt et lag med jord fra diverse krukker som har stått vinteren igjennom uten å være tømt. Så en halv sekk med kugjødselkompost - jord fra hagen - en sekk med kjøpejord og jord fra hagen på toppen. Ikke småtterier som skal til for å få de fulle så de kan brukes, og nå håper jeg den selvkomponerte sammensetningen vil være en suksess! :-)
Planen å så diverse grønnsaker, men jeg mangler to pallekarmer så det er fremdeles et prosjekt under arbeid. Den enkle pallekarmen er "ventebed" fra i fjor. Jeg har ikke helt bestemt meg for hva den skal brukes til i år, og enn så lenge er det vente-planter som okkuperer den.
Den doble pallekarmen som står ved trappa skal brukes til poteter! Jeg har et par kilo settepoteter liggende til spiring, så de skal nok i jorda om ikke så lenge. Siden poteter ikke må settes på samme sted oftere enn hvert 4de år er det greit å ha 4 pallekarmer  :-)
Pergolaen har fått nytt plantebord og det var utrolig praktisk å ha like utenfor drivhuset. Om det er så pent er en helt annen sak. I anledning det fine været fikk noen av pellisen - (de voksne) - komme ut en tur. Pergolaen er behørig ryddet - feiingen må vente til i morra. 
Det er utrolig greit med den pergolaen. I dag kunne jeg sette ut både pelliser og stiklinger i ly fra sol og vind, mens jeg om-møblerte og fikk hengt opp de to siste lysrørene i drivhuset. Å jada - jeg har støvsuget også :-)
(Bildene er klikkbare)
Nå er det ca. en mnd. til blomstene skal ut å pynte opp i hage og pergola og terrasse. Det er utrolig mye som skjer nå fremover. Arbeidsledig kan en vel knappest bli ? :-)
Jeg har klippet rosene i dag - de som det overhodet var noe liv igjen i altså. Jeg tror vinteren har vært veeeldig hard, og jeg har nok tenkt at roser kanskje ikke er min sterkeste side...
Siden jeg kanskje ikke blogger mer før påskehøytiden,  vil jeg benytte anledningen til å ønske dere alle en riktig god påske!

6 kommentarer:

Unknown sa...

ja det er så godt og kunne grave litt i jorda igjen,,få litt jord under neglene,,
Ha en fin påske Marit.

krepsemor sa...

Så effektiv du har vært! Det er viktig å innrette seg praktisk, så en får gjort litt, og det uten at plantene tar skade også. Drivhuset ditt ser veldig ryddig og flott ut! Og så mye som blomstrer også!
Ønsker deg en God Påske!

Linda sa...

Jammen ahr du fått gjort mye:) Så herlig:) Og så deilig det ser ut i drivhuset med alt som vokser der:) Her har det vært turnkonkurranse på datteren vår i hele helgen, så jeg har sittet inne i en turnhall... Ja, ja jeg håper på flere fine dager:) God påske til deg også:)

Mia sa...

Så kul med köksträdgård. Nu kommer du få många smaskiga grönsaker, bara att gå och hämta in till middager.
Ditt växthus ser renare ut än mitt köksgolv!! Det riktigt skiner :)

Edgar sa...

Skulle gjerne hatt den pergolaen. Så fin og så praktisk!
Vinteren har vært hard mot enkelte planter her også. Men nå er endelig våren her :-) God Påske!

AnitaH2 sa...

Arbeidsjernet! Jeg er helt imponert! God påske til deg også!