lørdag 17. september 2011

Høstvær.....

Sitter i go`stolen med regnet piskende mot vinduene. Et deilig vær å være inne i. Da jeg våknet i dag tidlig kunne jeg høre at det var opphold, og jeg ble liggende å vri meg av bekymring for at det skulle begynne å regne før jeg rakk å klippe plena. Det ble tidlig opp til lørdag å  være, og - plena ble klippet uten en regndråpe i sikte. En liten høststorm i vindstyrke, men helt greit hagevær. Potter ble tømt og ryddet vekk, de to siste klamatisene ble plantet sammen med klatrerosene midt på plena. Synd at jeg ikke fikk tatt bilder før regnet kom, men - slik er det. Når en først kommer i gang i hagen, så er det veldig vanskelig å slutte igjen så lenge været holder seg :-) Er det noen som kjenner igjen denne lille rosa? Jeg har sikkert plantet den en gang- men, hukommelsen strekker ikke til og noe merkepinne finnes ikke.
 Drivhuset er fullt av pelliser som blomstrer og koser seg. Et forsiktig forsøk på å redusere greiner som stikker litt mye ut eller opp her og der, resulterer i stiklinger - mange stiklinger. En liten opptelling sist jeg holdt på. Seks plantebrett à 24 stk. Skulle vel bli sånn ca. 140 eller noe slik. Så hvis jeg klarer å holde temperaturen grei utover vinteren vil det bli pelliser i bøtter og spann til neste års utstillinger og salg. Gøy! Det var nemlig første gangen jeg var med på det i sommer. Det blir sannsynligvis ikke siste. Møter likesinnende, og mange som lurer på det ene og det andre. Det er veldig gøy å faktisk kunne svare litt på alt de lurer på. Selgeren i meg har krøpet frem fra det indre, og stiklingene har gått som varmt hvetebrød eller noe slik. Dronning Ingrid får du kjøpt på de fleste planteutsalg - og den selger godt. Ikke så rart egentlig, den er virkelig vakker!

Ha en fortsatt god helg!

5 kommentarer:

Mia sa...

Det har inte regnat så mycket här i det sista, bara när jag varit ledig och hemma... Nästa år blir ett bättre år ska du se, både för hagen, pellisar och köpmannen i dig :)

Tigertina sa...

Hei hei, jeg vet desverre ikke navnet.. Men ville si at jeg synes du har en trivelig blogg, og legger meg herved til som følger :D

Margrethe sa...

Det høres da virkelig ut som om du er begynt med storproduksjon av pelliser :-). Så du skal mer enn nok med å henge fingrene dine i vinteren gjennom. Selv holder jeg på å deler ut dublettene, for å tømme drivhuset. Men så bor det ingen kjøpmann i meg da. Ha en god søndag, med eller uten regn.

krepsemor sa...

Bra at du har fått klippet plenen før vinteren setter inn! Jeg sitter og lurer på om jeg kan gjøre det på en søndag?
Nydelig pellis, din dronning Ingrid! Selv prøver jeg å begrense overvintringsplanter!

Linda sa...

Ja,det er god vi kan være inni husan,nå i dette ruskeværet.
Jeg fikk lukt et bed,å plukket pærer og epler.
Nydelig pellis hos deg.
jeg har et par dronninger jeg med.
God søndagskveld!