lørdag 5. november 2011

Lenge siden sist!

Det ble en skikkelig bloggpause, og det kan nok være at den fortsetter enda en stund etter denne lille epistelen. Jeg har ikke akkurat vært så i hagemodus i høst. Jeg har ved hjelp av mannen kledd drivhuset i bobleplast - og flyttet inn nesten alle pellisene. Det er temmelig fullt der inne - og de blomstrer som om de ikke har noe annet å gjøre - og det har de vel heller ikke? Jeg kikker innom et par ganger i uken, men nå trenger de ikke mye vann. Kuldegradene har ikke vist seg enda, og glad er jeg for det. Jeg har drivhusovn som skal slå seg på når det blir for kaldt, men kjenner at jeg er litt urolig likevel.
Mørkt er det når jeg går på jobb, og mørkt er det når jeg kommer hjem. Ikke allverdens fotovær, og dette bildet er tatt like før innflyttingen. Men - nå kan det jo være at det ordner seg litt etterhvert. Jeg har nemlig begynt på fotokurs! Det er veldig gøy å lære å beherske annet enn "auto" på kameraet. Så nå lærer jeg om eksponering, blender, lukkertid, ISO og mye mer. Jeg storkoser meg, men i dag ble det rimelig kaldt da vi var i "Bertesbukta" for å fotografere. Jeg er glad kurset skal være innendørs de neste gangene :-)

I høst har jeg virkelig testet noen barrierer. Jeg har begynt på oljemalingskurs. Staffeli, lerret og oljemaling har stått noen år i kjelleren. Merkelige greier dette her. Jeg kan overhodet ikke tegne, og en rett strek eksisterer ikke der jeg har holdt blyanten, men male - det har jeg lyst til likevel. Jeg har vært på tre intense kurskvelder, og kom endelig hjem med et resultat hvor familien kunne se hva bildet forestilte :-) Gjett om jeg har vært fornøyd! Skakt og skjevt det meste, men tro om jeg bryr meg? Nope! Jeg skal bare være en glad amatør, og det er det jeg er!
Jeg dukker plutselig opp igjen. Ha en fortsatt god helg!

 

6 kommentarer:

Mia sa...

Oljemaling är så kul, har själv flera kurs bak mig. Färger är något annat än streck (helt till man får korrigering..) och klart man ser motivet! Foto tycker jag är mycket svårare, så kul med alla kurs :)

Linda sa...

Oj,så masse flott.Morro på kurs.
Foto og oljemaling høres supert ut.
Staffelie har jeg også stående,hm.
Foto er også morro,men her i huset har jeg et bitte lite kamera.
Kos deg med maling og foto:)
Du får sikkert innspirasjon og kan hvise oss flere bilder.:))

hagetante sa...

Så flott å kunne flytte hagen over på lerret og foto.

AnitaH2 sa...

Betyr denne hagevegringen at jeg ikke skal sende deg pellisfrøene som har ligget på bordet her i ukesvis?
Eller sender du en sms med adresse og postnummer likevel?
:-)

Blomsterguri sa...

Skal nok sende deg en sms :-)

Gyldenlakk - hage og pusterom sa...

Så flink du er til å ta tak i interesser og gjøre mer ut av dem! Jeg forsøker meg også på å utvide kunnskapen på foto og speilrefleks, men på egenhånd. Legg gjerne ut litt tips :-)
For et hav av flotte pelargonia!!!