fredag 2. desember 2011

Desember blomst

Den siste feriedagen i 2011. Herlig! Det har vært travle tider både uke og helg de siste månedene. Været har vært temmelig heftig og surt. Mørkt når jeg går på jobb, og jammen det er det ikke mørkt når jeg kommer hjem også. Så da dagen i dag opprant med sol fra skyfri himmel var jeg ikke akkurat misfornøyd!
Utelysene er kommet opp i treet ved siden av kjøkkenvinduet, Det er så vakkert når det blir mørkt. Jeg må stadig en svipptur bort i vinduet å nyte. Pellisene i drivhuset har fått en omgang med stell og vann. Nå var det nesten 14 dager siden sist jeg var nede i drivhuset, så de drukner ihvertfall ikke :-) Tvert imot blomstrer de og ser ut til å trives. Bildet er tatt i dag. Potetplanten er også flyttet inn i drivhuset. Det har vært så mildt at det meste er total-forvirret. Løkene begynner å stikke hodet opp og gresset og ugresset lever i beste velgående. Tror jeg skal luke litt i løpet av helga.
I natt var det frostnatt. Drivhusovnen ser ut til å ha gjort jobben sin,  den holder jevn temperatur på 8-9 grader. Ingen skade å se på plantene - bortsett fra litt blomsterlus. Jeg har vært på Felleskjøpet å kjøpt ny Calypso, så nå ser det mørkt ut for lusa fremover :-)
Jeg har begynt å glede meg til å så. Jeg har bestilt og fått mange pellis-frø, og kjenner at denne dilla ikke har tenkt å gå over med det første. Innimellom juleforberedelsene skal jeg prøve å få kjøpt såjord, så alt kan være klart til å sette igang i begynnelsen av januar. Andre sorter frø kan jeg vel egentlig bare glemme. Drivhuset er fullt! Ha en riktig god adventstid!

7 kommentarer:

Parkvegens Hageglede sa...

Så kjekt å få livstegn fra deg igjen. Så klart, denne høsten har vært fin.. og det har vi jammen fortjent etter en bedrøvelig sommer.
Så flott det blomstrer i drivhuset ditt.. vi koser oss i vårt.. det er som å oppdaget en ny verden. Ønsker deg en fin adventstid!

krepsemor sa...

Oj, jeg er imponert over blomstringen hos deg! Og så bestiller du nye frø? Du må jo til med et drivhus til =)
Ha en koselig søndag!

AnitaH2 sa...

Litt av ei blomstring! Her er det strantent men i live, bortsett fra Lolita, som ser ut til å ta kvelden. Har stikling, tror jeg. Håper i alle fall det. Du kan sikkert få "et par" frøplanter av ymse slag til våren - det blir mest matplanter her da. Har en klar oppfatning av at byttingen har blitt litt skjev, og du leder gavmildheten klart!

Landbohaven sa...

Hvor har du mange smukke blomster du kan nyde.
Tak for kigget.

Gentiana nivalis sa...

Det var et flott blomsterbilde i desember! Så fint å få beholde sommeren så lenge i drivhuset. Imponerende å få dem til å trives så godt!

Linda sa...

God jul til deg:) JUleklem fra meg:)

Bille sa...

Så fint det blomstrer i drivhuset! Jeg har også noen få pelliser, men de ser heller litt kreperte ut. Trodde jo de skulle ta seg en solid pause nå, men det har jo ikke dine skjønt, hehe.
Ønsker deg et supert nytt år!