lørdag 14. april 2012

God helg! :-)

Det syns jeg det er denne helgen også :-)

Nå MÅ jeg evakuere noe fra drivhuset hjemme til drivhuset i kolonihagen! Har du sett på maken. Her blir det lobelia i tre varianter i år også. Det føler jeg meg rimelig sikker på. Jeg får gjøre det slik jeg gjorde i fjor - trappe en "dott" i en 8 cm potte og så går resten av seg selv :-) Etter en stund ser de ut som om de skulle komme rett fra butikken - hvis det er et hederstegn da? Jeg har sådd masse annet fint og, og jeg må si at jeg er mektig imponert over spirevilligheten!
Pelargoniumsådden trives også, og det er kommet massevis av små nye planter. Nye sorter også - ingen jeg har fra før. Pellisene i friluft er på vei til ny bolig i kolonidrivhuset. Her står det fra før av - bøttevis av avklipte pellisgreiner som jeg tok med etter en større omgang frisering i hjemmedrivhuset.
Så greit at værmeldingene er relativt gode og ikke melder kaldere vær. Det er jo det som er mest spennende med å sette planter inn i et kald-drivhus så tidlig om våren.

Hjemme går byggingen av hagestue sent, men sikkert fremover. Det tok mye lengre tid enn jeg hadde regnet med, men så blir vel resultatet både solid, praktisk og fint når det blir ferdig.  Trappebedet mitt er knapt synlig. Material med presenning over dekker det meste. Jeg trøster meg med at det kommer en vår til neste år også. Satser på at blomstringen er tilbake for fullt da :-) Motivasjonen til å stelle i hagen når det er slik kaos er minimal, men det er lyspunkter i bed som ikke er "midt i byggingen". Jeg har allerede hatt noen lukerunder i de :-)

Hadde hyggelig hagegal-besøk i kolonihagen i dag! Etter at de var gått fikk jeg arbeidslyst, og se hva jeg fant! :-) På denne flekken sto i utgangspunktet 3 kompostdunker, en karm av tre og en åttekantet sak av plast. Kompostdunkene ble flyttet først, og nå er til og med den ene blitt med hjem. I dag fikk jeg revet de to siste av tre og plast - samlet kvister og luket løvetann og skvalderkål - og midt oppi det hele finner jeg en svært så levende rabarbraplante :-) Her har jeg gått og tenkt på at det må jeg ta med hjemmefra, -  nå slipper jeg det :-)
Ha en fortsatt god helg!

5 kommentarer:

Vivishagerom sa...

Det er ikke noe problem å få det fult i drivhuset. Har jo ikke hjerte til å kaste noen heller, da vet du!

Blir spennende å følge med på utviklingen av din hagestue!

Tigertina sa...

Neimen så kjekt! Morsomt med slike overraskelser ;)
Og så herlig med god spiring! Kos deg i drivhus og hage :D

Linda sa...

Ja,det er en flott helg her sør.
dagen i dag ser ut til å bli superfin.Så morro med hagegalbesøk.
Ååå,så mye du får gjort.Ja rabarbra
er bra.det mangler jeg i min hage.
Snart må jeg en tur ut,sola lokker.
Ha en strålende dag!

Kari K sa...

Det er noe med såing og potensregning. Ti potter med ti planter.
Skulle du ha noen pelargonier å bytte bort, så kan vi se om jeg har noe du ønsker deg.

Kari K sa...

Det er noe med såing og potensregning. Ti potter med ti planter.
Skulle du ha noen pelargonier å bytte bort, så kan vi se om jeg har noe du ønsker deg.