tirsdag 17. april 2012

Et tøft liv!

...for småttingene hjemme.
Her stråler er liten Pulsatilla Vulgaris. På norsk "Røde klokke". Den ble oppdaget på en av mine turer til drivhuset. Av og til sniker jeg meg ned trappa - under alle stillasene, over alle ledningene - det føles som om det er med livet som innsats. Vannkanner skal fraktes til drivhuset. Det er godt og varmt når sola skinner, og det blir fort tørt der inne. Plutselig fikk jeg altså se denne lille søtingen. Har ikke hatt denne før, så det var nok noe jeg fikk med etter å ha vært på Mjåland Gård under Forumtreffet. Riktig så lekker står den der med sagspon som pynt.
Helt til neste dag. Jeg ble nesten litt småkvalm da jeg skulle kikke etter søtingen. Det fantes ikke et spor etter den en gang. Hadde jeg drømt?
Nei - dette var enda en utgave av byggeprosjekt og malplasserte materialer. Det er ikke noe annet å si om den saken. Nå har det verste sjokket lagt seg, og jeg har innsett at løpet er kjørt for i år. Håper den kommer igjen til neste år.

I helga var det jobbing i Villa Hagero igjen. Det er mye å gjøre før jeg kan sette meg ned å nyte. Jeg har begynt å spa og vende på jorda der jeg har planlagt å sette poteter. Har kjøpt settepotet som heter "Troll". Den er visst hverken tidlig eller sen. Det er tungt å spa i leirjord, så jeg fikk plutselig for meg at jeg skulle male litt istedet... Regner med at ansiktsuttrykket var et syn da jeg åpna malingsspannet! Det var ikke den blåfargen jeg skulle ha! Etter at det første sjokket hadde lagt seg bestemte jeg meg for å gi det en sjanse. Nå er det jo slik at fargene i en kolonihage er både spreke og ville, så etter en stund bestemte jeg meg for at slik blir det! Skal være skodder i samme farge på hver side. De er ferdigmalt på èn side, og kan males mer selv om det regner. Kjekt med stort drivhus i kolonien. Kan til og med bli fornøyd med dette resultatet tenker jeg :-) Ha en fortsatt god uke!

5 kommentarer:

Vivishagerom sa...

Huff, stakkars liten! Jeg har nok hatt noen slik uhell jeg også. Den siste var en tilhenger som kom kjørende over et blomsterbed. Det var jeg som ville ha jord, så da så...

Ha en fin kveld.

Kristin Aurdal sa...

Harde bud skjønner jeg, de stakkars plantene lever farlig hos deg. Den kommer nok igjen til neste år, og da får du forhåpentligvis nyte synet av den lengre.
Flott farge på døra :-)

krepsemor sa...

Åh nei, så grusomt! Og så kubjellene som er så lekre da! Jeg har prøvd å så de i to-tre år nå, men må visst gi meg på det, så jeg skal kjøpe :)
Troll har vi hatt også, for før vi skulle anlegge plen, hadde vi hørt at det var lurt å sette poteter, for da ble det god jord :) Troll ble noen digre troll av noen poteter, men de var veldig gode!
Fargene på hytta er skikkelig spreke, syns jeg :)

Margareth sa...

Oi allerede begynt med utvendig maling! Ble jo riktig så koselig dette :-) Gleder meg til å ta meg en tur igjen for å se på hagen når det virkelig begynner å blomstre :-)))

AnitaH2 sa...

Det positive er jo at planten ikke rakk å bruke krefter på å sette frø, da. så da har den sikkert krefter til å skinne neste år også! For du hadde neppe hatt hjerte til å knipe den?
Må få tatt en tur en dag, er du i kolonien nå til søndag?