lørdag 7. april 2012

God påske!

Blomsterguri koser seg i påsken! Hjemme - og på hytta i kolonihagen på Kongsgård. I dag var jeg i hjemmehagen å luket litt her og der. Ser ut som om alt har overlevd vinteren. Roser og klematis strekker seg så det suser. De likte nok den varmeperioden vi hadde for en stund siden. Jeg har så mange klematis at jeg har mistet litt oversikten på hvor jeg har plantet hva. Likevel går det greit å se hvem som skal klippes nå, og hvem jeg bare skal la stå :-)
Rosene ble klippet for et par dager siden, og ikke for å si noe stygt her altså, men - nå tror jeg vi trenger litt regn her sør.....
De siste nettene har det vært minusgrader. Optimisten meg hadde flyttet stiklinger - både kjøpte og fått - ned i drivhuset i kolonihagen. I tillegg hadde jeg priklet selvsådde Ipomea og rosa Nicotiana. Sistnevnte lever fremdeles, men det gjør ikke Ipomea "white feather"! Nye frø er sådd, og det ble ikke bare "white feather", men "split second" og "Heavenly Blue" i tillegg. I tillegg har jeg brukt påsken til å så mer! I går kveld ble det sådd ørten forskjellige sorter:  Axelosia, Regnbueblomst, Nicotiana "Avalon Lime", Ageratum "Dondo White", Nattblomster, Spindelzinnia "Red Spider", fattigmannsorkidè, Prakttrompet, Nicotiana Lime, Safirsalvie, Henge-Verbena, Prydløvemunn, Petunia "Glorius", - inklusive månedsjordbær, bare for å nevne noen :-) Jeg får bare stable mer i høyden i drivhuset med varme - så går det vel bra i år også. På bildet ser du avklipte stiklinger fra pellisene. De har overlevd flere frostnetter i parsell-drivhuset og nå satser jeg på at de bare står der til jeg har plass og kapasitet til å putte de i jord :-) Drueranken har også frosset tilbake, men det står fremdeles til liv.
Den siste uken har jeg hatt hjelp av sønnen til å male Villa Hagero. Nå har den fått den brunfargen jeg hadde bestemt meg for, og sannsynligvis kommer det plutselig mørkeblått rundt vinduer og dør. Kommer an på maler-sønnen når han har energi til å fortsette :-)

Jeg har satt opp hyller til tallerker og pynt her og der inne i hytta, og begynner å bli litt ferdig. Ute flytter og fylles pallekarmer med jord. Har en mistanke om at det må hentes en tilhenger eller to med jord for at det skal bli nok til alle uteplanene.
Enn så lenge - ha en god påskeaften!

6 kommentarer:

Margareth sa...

Ja den frosten kunne vi ha klart oss foruten!! Håper virkelig ikke plantene har tatt noe skader av dette. Gleder meg til varmen kommer igjen jeg:-) Det var masse flott du hadde sådd da!! :-)

krepsemor sa...

Så mye du har fått gjort! Ipomoea "White Feather" fikk ikke jeg til heller! Den liker det best varmt og godt. Her ligger det snø, ca. 20 cm, og det er kaldt så noe særlig hagearbeid blir det nok ikke på en stund :(
Lengter etter vår!
Så flott det blir på Villa Hagero, og med blått rundt vinduene blir det helt perfekt!
Ønsker deg fortsatt god påske!

Parkvegens Hageglede sa...

Utrolig med energi du må ha med to hager :-) Men det er utrolig hva man klarer når det er noe en liker. Gleder meg til å få grave i jorda jeg også, men snøen snudde opp ned på påskeplanene mine. Men det blir en dag... først skal vi til Lillestrøm på hagemesse, vi reiser nedover på torsdag etter jobb. Kjekt med ei langhelg i Oslo.
Skal du på messa?

AnitaH2 sa...

Gubba noa, effektive dame! Og her sitter jeg og bare sitter. Og snufser.
Påska ble ikke helt som planlagt, for å si det sånn. Når åpner dere for søndagspublikum ute i kolonihagen?

Mete sa...

Oj, for en energi! Deilig!
Her har også sådden fått en trøkk i kulda (og jeg var på hytta). Takluka på drivhuset hadde kilt seg litt, og da klarte ikke ovnen holde de innstilte 10 gradene :-(
Skitt og lort! Vannedama mi hadde full kontroll, bare ikke på takluka...
Og stiklinger er ikke å oppdrive. Jaja. Ses onsdag!

Linda sa...

Hm,hm.Jeg kjente deg ikke igjen i kveld.Men en trivelig kvel hadde jeg.Høres ut som du hadde ei trivelig påske:))