tirsdag 1. mai 2012

1. mai i hagenJeg har fått mange kommentarer fra forbipasserende på den nye lampen min. "Er det den nye fra Ikea" var det en som spurte i dag. Ja, det er det. Solvinden heter den og skal visst lades via solcelle når det er sol og når det er vind. Har ikke sett den lyse, så enten så gjør den ikke det, eller så har jeg ikke vært i kolonihagen når det har vært så mørkt enda. Foreløpig får den stå rett foran inngangen til hagen og i front av hytten. Pynter litt opp før jeg får plantet ferdig det nye blomsterbedet. Jeg har masse planter som skal hit, men velger å la de vokse seg ganske store før jeg flytter de ut i bedet. Brunsnegler - trenger jeg si noe mer? Jeg har funnet flere i kolonihagen de siste ukene  (og kverket) enn hva jeg har sett tilsammen i hagen hjemme de siste ti årene. Jeg har flyttet ned mange brett med pelliser laget i fjor, så nå begynner jeg faktisk å kunne gå på gulvet i drivhuset hjemme :-) I dag har jeg faktisk satt opp en ekstra hylla. Utrolig dårlig utnyttelse av det store drivhuset! Det skal det gjøres noe med etterhvert! Ikke helt enkelt forresten, det var mye trangere spor der jeg skulle feste hyllebærerne enn på mitt Juliana hjemme. Måtte tvinge inn skruene, og det er faktisk ganske slitsomt. Ellers har jeg prøvd å vaske av kalken på polykarbonaten i dag. Den sitter godt fast! Blir nok ikke arbeidsledig i sommer heller :-) Potetåker er laget. Temmelig mye leire i jorda, så det var også tungt å lage åker, men - nå er "Berber" kommet i jorda. I en av pallekarmene har jeg satt "Hamlet", og det er god plass til større åker og "Troll". Håper jeg kommer så langt :-)

Ny grill ble det også. Har testet den et par ganger og den fungerer helt elegant. Bare to brennere, liten og nett - og billig! Det var en liten statusrapport fra kolonihagen. Og jeg er temmelig sur på blogspot som overhodet ikke er grei! Men - Ha en flott fortsettelse på uken!

1 kommentar:

krepsemor sa...

Lampen var veldig stilig, den! Den lyser nok til høsten i alle fall =)
Brunsnegler har jeg heldigvis ikke, ikke hittil i alle fall....Ekle kryp, æsj!!! Sikkert litt deilig å få ut noen planter fra drivhuset, for da får du mer oversikt liksom. Plantene vil også få mer lys! Kalker du platene mot solen? Jeg (gubben) holder på og bygger oss drivhus på nytt, og nå blir det glass. Noe jeg da har tenkt en del på er jo solen, den blir nok for sterk. Jeg må nok til med noe skygging, kanskje hvite blonder eller noe!
Ønaker deg lykke til med alle dine prosjekter i helgen, og nyt helgen!