fredag 21. mai 2010

Nye potter :-)

... måtte til, og de fant jeg på Europris.
Litt greit å kjøpe disse i fletta tre, som kommer til å holde lenge i pergolaen. Runde, spisse, ovale og avlange potter.... De er ikke så veldig dyre.
Zink-potter er virkelig lette og greie - men koster mer enn jeg er villig til å gi når jeg skal ha en hel haug samtidig. En om gangen - kanskje - og det ble det i dag. Det snek seg med noen i en rekke med 3 i kjetting.... da koster det ca. 100 kr. pr. stk.
Noen små søte settebord ble det også. Gutten i kassa lurte på om det var noe "heftig hagearbeid på gang" - og det var det jo :-)
Siden det ble pergola-bilde i dag også, må jeg jo vise at det er meningen at det skal klatre noe i taket også. Det er "to tak" - øverst et med polykarbonat-plater og nederst bare 2"2" stolper som er festet med 40 cm. i mellomrom.

Bøtta i kjetting har fått dreneringshull nederst i sidene, og henger i tre kjettinger som er festet i en krok i taket. Nederst er kjettingene festet til bøtte med løse S-kroker, og vekta holder alt på plass. Oppi skal det vokse blodbeger, og jeg har surret litt gummiert ståltråd rundt, så de har noe å klatre i. Jeg har tenkt å lage flere slike bøtter i forskjellige varianter.

Murerbøtter til 17 kroner pr stk. kan jo eksperimenteres med. Det er jo ikke alt som trenger å være så "vakkert" i utgangspunktet, men som kan bli flott å se på etterhvert.

Ha en koselig helg!

7 kommentarer:

Tresje sa...

ÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅ det var KJEMPE fint, sBare LITT ( MØØØØØØØØØØØØØØE) misunnelig.

Mariann sa...

Dere har virkelig jobbet bra og resultatet ble aldeles strålende. Så koselig det blir å sitte under pergolaen med alle de frodige plantene rundt. Stiiilig!

Ha en fin pinse!

Unknown sa...

NÆææææ så fiint det ble!

Linda sa...

Deilig ny uteplass.Godt skjermet,blir nor en fin plass på lune sommerkvelder.
skal bli morro å se hvordan murerbøtta blir kledd inn med blodbeger.
Ha en fin pinse!
Hilsen Linda :))

IngunnBW sa...

Åååå, dette ble kjempefint! Smart med bøtter og kjetting :)

Ellen Walnum sa...

Ååå så fin pergolaen ble! skjønner godt at du har ventet fælt på den!

AnitaH2 sa...

Så deilig når resultatet blir så bra! Her har du mye kos i vente!