torsdag 13. mai 2010

Utplanting :-)


Det har vært en herlig Kristi Himmelfartsdag. Overskyet og vindstille det meste av dagen. Ikke den store varmen, men ikke så veldig kaldt heller.
Jeg har ikke klart å være helt i ro, så utplanting i krukker og bed har det blitt.

Det er litt sånn "bære eller briste" over utplantingen nå. Natt til onsdag var det frost, og det var ikke alt som likte det. Blant annet takket Amaranthus for seg, Squash likte seg ikke og måtte få kuttet noen blad, det var var frostskader på noen til, men heldigvis ser størsteparten like fin ut. Alt unntatt pelargonium og fuchsia har stått ute de siste ukene, og det var bare snakk om dager før utplanting, og litt surt er det jo å miste noe nå. Skulle vel skjønt at det kom med den uvanlig kalde våren vi har hatt. En bør vel forvente både èn og flere frostnetter, men jeg lukker ørene for det, og fortsetter som tenkt!
Greide ikke la være å plante noe på pergolaen og, men det er litt i tidligste laget. I helga skal skal vi ha på polykarbonat-tak - og da må jeg redde vekk det som reddes kan av blomster. Men når taket er på plass - da blir det full pynting og møblering. Jeg avspaserer fra jobb i morra, så vi kan få en full dag for å jobbe på det største prosjektet dette året.... Tror jeg :-)
Dette er siste "før" bildet - og til søndag kommer forhåpentligvis "etter" bildet.

En liten fotorunde i hagen avslørte noen søte små rosa/hvite tulipaner. Jeg kan ikke huske å ha sett disse før, men søte er de!

Og det tror jeg blir avslutningen på denne kveldens blogginnlegg!

Ha det fint du som kikker innom!

5 kommentarer:

Linda sa...

Ååå,som du koser deg.:))
Planta på jobb mandag og tirsdag.
Da jeg satt på bussen ned til byen kom det sludd,så det spørs hvordan det gikk med blomstene.
Leser at du tar sjansen på det meste.håper du får alt på plass i helgen.
Her var det søm på bestilte toalettmapper og etterpå hyttetur.
ha fine dager i hagen:))

Anita sa...

Gleder meg til å se "etter" bilder på søndag :)
Ha en fin, fin helg
Klem Anita

Unknown sa...

Ja det var fin i dag. Men litt kaldt enda må jeg si. Her var det en del som strøyk med i kulda forrige natt. Søren og!

krepsemor sa...

Så fin pergolaen din blir! Og når taket er kommet på, kan dere jo sitte der og kose dere selv om det regner litt! Synd med plantene dine som har fryst! Amaranthus liker slett ikke kulde! Her blir ikke noe plantet ut før jeg ser om nattekulden gir seg! Tidligst i slutten av mai!

IngunnBW sa...

Så deilig å flytte ut planter dit de skal og få det pent og frodig rundt seg! Leit at du mistet noen i nattekulden, men nå ser det ut til at den har gitt seg? De melder mildere vær fremover. Jeg skal begynne å plante ut i krukker og ampler jeg også nå, må bare kjøpe krukkejord først. Gleder meg!