fredag 10. september 2010

Høststemning

Når første lyngen er kommet på plass utenfor inngangsdøra - da får jeg høststemning så det holder!

Vi har hatt stiv kuling i flere dager nå. Amplene har gått i virvel alle veier, og er temmelig redusert etter den behandlingen. Pottene med pelliser - de på øverste rad - tok en tur ned på plattingen. Plantene reddet livet, men jeg begynner å få en anseelig mengde potteskår....

Nei - det var ikke så veldig trivelig å se hvordan vinden herjet!

Neste uke er planen å tømme alle ampler og krukker i trappebedet. Det reduserer vanningsbehovet betraktelig, og så kan de ligge der å blomstre enda en stund hvis de har lyst:-) Nå trenger jeg ihvertfall litt vannefri!

Ikke lenge til pellisene skal på overvintring heller. Kjekt med en hagegal venninne som er villig til å ha de på besøk til neste vår :-) 

Jeg skal ta stiklinger til å ha inne i stuevinduet.

Etter mange strøk med hvitmaling ble vinduskarmen lys og fin. Midt i blinken for planter og stiklinger som skal passes på med vann og stell. Temperaturen vil være ganske passelig der også. Den automatiske solskjermingen passer på at det ikke blir altfor varmt.

Til neste gang - Ha en god helg!!!

6 kommentarer:

Margrethe sa...

Ja det merkes at høsten er her når vinden tar tak. Jeg har også begynt en forsiktig opprydding. Pellisene skal innomhus litt etter litt, og mye blir klippet ned, og krukker tømt. En litt god følelse det også etter en herlig sommersesong. Ha en god helg.

Linda sa...

Ja nå sniker høsten seg på:) Litt godt også. Nå kan vi krype opp i sofaen med gode bøker, og planlegge nste års hagestunt:) Jeg har enda noen ting jeg ivl ha gjort ferdig i høst, så jeg kan nyyyyte til våren:) Klem

Linda sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av en bloggadministrator.
Lisemoren sa...

For en utrolig blomstring det var på den nydelige uteplassen din. Så synd at amplene fikk så hard medfart når de fremdeles var så fine.

Her hos meg regner jeg med å kunne beholde pellisene fremme til langt ut i oktober. De er så store og flotte nå, og mine reiser også bort om vinteren, til foreldrene mines kjeller :)


September er en flott måned helt enig.

Hilsen Lisemoren

Marie sa...

Det er haust her også. Vind og kraftige regnbyger. Så nå får me nyte regndagane inne og soldagane ute :)

Annika Christensen sa...

Vilket fin fönster och vilken utsikt du har.
Gillar ditt blogg namn fastnade för det och så hamna jag här..

Ha en skön helg
Annika