fredag 13. mai 2011

Laaanghelg!

Å så deilig! 4 dager fri etterhverandre er kjærkomment. Da kan jeg bære inn og ut av drivhuset for tilvenning hver dag... å nei - jeg skulle vel egentlig bare plante ut det som skal ut denne helga. Etter 17. mai skal det visst være ganske trygt :-) Jaja, vi får se. Værmelding som melder regn er også kjærkommen. For det første: Det har ikke regnet på mange uker og det er knusktørt! For det andre: Hvis det regner kan jeg få gjort noe fornuftig husarbeid. Det som ikke blir prioritert når det er hagevær vet du.... :-)
Det første bilder er en primula ny av året og har enda ikke fått sin plassering. Kan si den er på "avvenning" enda :-) Den heter ihvertfall Primula pubescens "Bradford Citty". Det siste ordet tyder på at den er svensk.....

Når jeg først er så godt i gang. En liten runde rundt eiendommen åpenbarte en blomst som ser kjent ut. Jeg har ikke plantet noe der, men jeg har nok sett den før et eller annet sted. Det er bare det - jeg kommer ikke på hva det er for noe. Vet du det? Det er de gule jeg mener altså :-)

Jeg har vært på foredrag om sammenplanting for ikke så lenge siden. Interessant var det. Hadde liksom ikke tenkt over hvilke blader og planter som skulle stå ved siden av hverandre, og en stund var jeg riktig bekymret for å ha gjort det meste feil. En rask kikk i bedene hjemme fortalte meg at det på et underlig vis har gått helt fint likevel. Plantene står fint til hverandre! Likevel - jeg ble mer oppmerksom på hvor mye bladverket utgjør i et bed. Se bare på ormegresset - en nydelig plante, men en veldig spesiell fasong. Det er nok smart å tenke seg nøye om i forhold til hva som skal stå ved siden av.


Jeg har lagt inn bilde av "Lord Bute" i et innlegg for noen dager siden, men - her kommer et til!!! Jeg er så fascinert av denne engelske pelargoniumen - noe så vakkert! Jeg skal prøve å ta stiklinger av den i helga. Det blir spennende å se om det går greit. Ha en riktig god helg !

5 kommentarer:

Mariann sa...

Her kom regnet denne uken, og det trengtes for det var veldig tørt her også.
Den gule, kan det være villtulipan Tulipa sylvestris? Den sprer seg endel.
Nyt langhelgen!

Marit sa...

Sånn er det her også. Husarbeide blir ikke prioritert så lenge det er fint vær ute. Nydelige bilder!

Ha en fin helg!

Mia sa...

Du får det säkert till med dina gröna fingrar, hos mig blir engelsk pelargon en slit-och-släng planta. Efter första blomning kan den lika gärna hamna på komposten. Regn ja, bra för hagen och ännu bättre för huset. Kanske det lika väl nu bli rena fönster till 17.e maj?

AnitaH2 sa...

Det er nok tulipa sylvestris, ja, jeg elsker dem og har et helt bed!

Bille sa...

Ja den pelargoniumen var spesiell, blir stadig overrasket over hvor mange ulike det finnes. Den gule ser ut som villtulipan (T. sylvestris?). Har lest at den kan spre seg mye, så kanskje det har kommet et frø med vinden eller no. Ha en fin 17. mai :-)