tirsdag 10. mai 2011

Litt opprydding

i pellisene i ettermiddag.

"Mallorca" er en underlig vakker rosa en.

 

Hun har en "søster" som heter Mallorca Stripes. Sjekk bladverket i bakgrunnen. Stilig! :-)

Hadde bare alle blomster hatt navn når de sto i butikken. For det har de jo ikke denne som jeg foreløpig bare kaller for "Ukjent vakker". Mistenker at jeg hadde visst navnet hvis jeg hadde hatt med navnelapper og tusj på shoppingen på Orust i helga...

Kan ikke tenke på alt vel, men neste gang.....


Det er en god stund siden jeg forelsket meg i en mørk pelargonium som heter "Lord Bute". Gjett om jeg ble glad da jeg fant den på Orust..... Jeg har en bok om pelargonier som heter akkurat det "Pelargonier". Skrevet av to svenske damer og oversatt til norsk. Kjøpte den på Plantasjen i fjor og har lest den fra perm til perm mange ganger.
Jeg har lest meg opp på engelske pelliser og skal følge spesielt godt med, og gjøre akkurat som det står :-)"Lara Susan" - nydelig farge på blomstene. Den har mange som ligner på blomstene, men har stor forskjell på bladverket. Det er ikke få ganger jeg har tatt feil. "Oldbury Duett" er en som ligner, - men ikke på bladene :-)
I dag fikk jeg tatt bilder før det ble for mørkt i drivhuset, og da må jeg jo vise frem Lobelia-plantene mine. Jeg er så fornøyd! For første gang har jeg klart å lage like fine lobeliaer som gartneriene! Yes!Dette skal bli fint i amplene rundt omkring!

Ha en god kveld!

4 kommentarer:

Linda sa...

Åååå, så masse flott.
Spennende når det gror så flott i drivhuset.Ha det fint!

Mia sa...

Ett riktig pelargonparadis du har, 110 !! Det är ca 108 fler än mig det. Ser hur tjusigt som helst ut. Men jag är imponerad över ditt tålamod vad gäller övervintring (även om jag förstått du har dom på 'ferieoppehold'),vattning, o s v. Men man ser ju helt klart att det är värt det :)

Unknown sa...

Så mange fine farger,ja du kan være stolt lobelian så veldig kraftig og fin ut,det har jeg alldri fått noe greie på.
Ha en fin dag Marit.

Marit sa...

Her var det mye tøft! Aldri sett sånne pelargonier før jeg! den øverste var et skikkelig sjarmerende rufsehode! Men favoritten ble helt klart "Lara Susan". Lekker! :o)
ha en fortsatt fin kveld.
Marit.