lørdag 16. juli 2011

Monarda Didyma

.. eller etasjeblomst som den også kalles. Det vokste store tuer med både knallrøde og lilla i bedet foran huset. Den røde fikk ganske fort et gråhvitt belegg på bladene - javel..... og selv om den var nydelig i blomsten, så har den i dag måttet gå i komposten.  Ikke bare på grunn av meldugg på bladene må vite.  Den ble "litt" høyere enn èn meter høy - og da var det jammen ikke mye lys som kom igjennom til klatrerosene og klematisene som skal vokse på husveggen. 
Så - da det kom lilla hestemynte, måtte den gå samme veien. Bedet ser vesentlig bedre ut med lavere vekster, og selv om det er litt både og å ta vekk blomster som faktisk er dekorative, så ble jeg veldig fornøyd etterpå. Jeg skjønner at jeg har en jobb å gjøre for å få vekk alle røttene. Vekk fra hagen skal den ikke - jeg skal nok finne et sted i utkanten der de kan få stå å skinne uten at det blir til irritasjon i det hele tatt :-)

Det er meldt regn, så jeg skal få gjort litt mer ute.

Hej då!

4 kommentarer:

Lunalei ;-) sa...

De var flotte begge to, håper du finner en fin plass til dem. Det er ikke alltid like lett å plassere blomster - og noen ganger blir det ikke slik en hadde tenkt. Har både flytta og skal flytte noen planter til i sommer....
Ønsker deg en flott helg!

Margrethe sa...

Det går sånn av og til, men det er ikke farlig når man har andre steder å flytte dem til. Verre er det med meldugg. Jeg er alltid redd det skal smitte til andre planter.
Det var forresten mange fine roser du viste i forrige innlegget ditt. Ha en fin sommer fortsatt, selv om det skulle komme mer regn enn du foretrekker.

Mia sa...

Monarda är underbara blomster tycker jag, men var ting på sin plats. Bra att du hittar en annan plassering för jag tycker dom är alldeles för fina att slänga. Men en del plantor har en tendens till att bli högare än man tror när man planterar. Här har jag gjort många bommerter ifjol.
Regnet tar på humöret, men vad kan man göra?
Ha det gott :)

Mariann sa...

Monarda er flotte planter. Bra at de får leve videre på en ny plass. Jeg har ikke lykkes med de her. Planten ble litt mindre år for år og til slutt var de vekk.
Ha en fin uke!