lørdag 18. januar 2014

Snøhelg

Det snør det snør, tiddelibom.... Litt fint er det jammen det. Uansett - det må bli en del måking så vi ikke snør helt inne. Jeg har kravlet rundt drivhuset og forsøkt å få ned skavlene som hang over kanten. Lærte fort at det ikke lønner seg å stå midt på når takraset går! Men, det gikk helt fint. Det var bare vått og kaldt, og jeg kom løs ganske så greit. Det er jo unektelig ganske trangt rundt drivhuset, og bak er det ikke plass til å gå engang.
Nå har jeg satt på varme og lys, og håper at snøen raser av seg selv eller smelter etter hvert. Det ser bra ut så langt. Jeg har sett skrekk-bilder av drivhus som har knelet under vekten av våt snø i dag. Det er ikke fristende, og jeg har genuint vondt av de som er rammet.
Jeg har hatt besøk av naboen som hadde sterkt behov for at lyset fra drivhuset kunne være av om natten. Det er helt greit, jeg har satt timeren på 21.00. Det er ikke nødvendig med lys døgnet rundt, men natriumlampen var med å holde god temperatur i drivhuset. Så da var det bare å starte drivhusovnen. Nå setter jeg min lit til at den holder tempen oppe, og ikke minst - at den ikke støyer så høyt at naboen hører den :-) Det er ikke alltid lett i slike tette nabolag.

En del av sådden er klar til prikling, og siden det er snøstorm ute, passer det bra å sitte i drivhuset og prikle :-) Endelig! Det er virkelig godfølelse å sitte der helt alene å sette en og en spire i hver sin potte. Jeg er litt irritert over at det kun er 8 cm potter å få kjøpt. Før hadde de 7,5 cm potter og da var det plass til mange flere i brettene jeg setter de i. De er så greie når jeg skal flytte planter og ommøblere osv. Vet du hvor jeg kan få kjøpt 7,5 cm potter, så gi meg et hint.
Så gjenstår det å se om temperaturen holder seg stabil, og at spirene etterhvert begynner å vokse. Alternativet er dårlig.

En ny runde med frø har landet i postkassen, og det er noen av disse som også kan sås i januar.
Da har jeg litt å gjøre i tillegg til snømåking denne helgen, og nå har jeg jo gjort plass i minidrivhuset under lysrøret og :-)
Ha en fortsatt god helg folkens!

6 kommentarer:

Mariann sa...

Det er skikkelig vinter hos dere, ser jeg. Her vest har vi bare et tynt snølag. Det er nok lurt å passe på at det ikke legger seg for mye snø på drivhustaket. Det kan bli tungt, spesielt om det skulle gå over til mildvær. Ser at det allerede er mye som har spirt hos deg, så kjekt.
Ha en fortsatt fin helg!

Fagertunhagen sa...

Så heldig du er som har drivhus. Jeg må nøye meg med det jeg kan få til innendørs foreløpig. Det ser ut til at du er godt i gang med såing og til og med prikling! Så deilig!

Jannibele sa...

Du er i full sving med vårlige og kjekke sysler inne, mens vinteren råder ute. Akkurat som det skal være på denne tiden:)

AnitaH2 sa...

Det kribler her også, men jeg har planer om å vente med å starte til helga som kommer. Da er det chili som blir først - du tar kanskje unna et par når det lir på og jeg ikke får plass til prikleplantene?

Blomsterguri sa...

Of course AnitaH2 :-)

krepsemor sa...

Håper ikke ditt drivhus kneler, så pass på! Men hyggelig pussel å prikle da. Jeg tror nok du får litt å henge fingrene i, det er jo bare 57 dager igjen til våren er her :)