torsdag 17. april 2014

Teflon-påske

Det er påske, og det har påskeliljene fått med seg. Deilig med mange fridager etter hverandre, og god tid til avslapping. Samtidig har det vært både brukbart noen dager og noen veldig fine dager så langt. Akkurat i dag har det regnet, og det har jeg heller ingenting imot. I går gjødslet jeg med helgjødsel i parsellen, og liker at regnet får bryte den ned litt fort. Helt luktfri kan den ikke beskyldes for å være :-) Samtidig gjør den så godt.
Drivhuset`s innbyggere har og fått litt mer stell enn normalt midt i uka. Jeg har ommøblert i forhold til planter som blir for høy til å stå under plantelyset. Tatt hvert plantebrett nærmere i øyesyn. Det er fort gjort at en plante har tørket, og dermed minket i størrelse slik at den er "forsvunnet" blant alle andre. Jeg har reddet et par av disse denne påsken :-)
En del planter har allerede begynt å blomstre, og jeg lurer litt på hvordan jeg skal klare å stagge de. Det er 10 dager igjen til mange av de skal på marked å få nye eiere. I tillegg har jeg et annet problem. Det er "iskaldt" ute. Jeg vet at de skal tilvennes gradvis til et tøft uteliv, men jeg klarer ikke sette de ut i denne temperaturen :-) I morra skal det visst bli bra vær og rundt 12 grader. Det er vel da jeg må gi de et par timer i friluft og så inn igjen.

Jeg har en forkjærlighet for blått og knallrødt. Heldigvis har jeg sådd andre farger enn de to :-) Fint med variasjon i bed og krukker. Den rosa har jeg ikke navnet på i farten. Den blå heter "Commelina Tuberosa" eller Himmelsblomma som de sier på svensk. Ihvertfall tror jeg at det er det den heter. Kan faktisk være "Phacelia campanuaria" Klokkehonningurt. Det kan være påskenøtten for denne gang :-) Litt ugreit når jeg har klippet av navnet på frøposen for å få ut frøene :-) Jeg har mange røde i vente, penstemon og dobbel nellik, pionvalmue for å nevne noen få.


Denne hvite blomsten ligner veldig på Duppsoleie, men, selvfølgelig har den et annet navn. Jeg tror det er Brudeslør "snowflake". Utrolig fin plante er det i alle fall. Flerårig er den også. Og når jeg først fant plantelappen, så er det Nyseryllik eller Achillea Ptarmica "Double Diamond". Fantastisk flott vil jeg påstå og en absolutt MÅ HA plante i bed og krukker.I kolonihagen er det mye som spirer og gror. En av
de fineste er denne som jeg heller ikke har navn på lenger. Sannsynligvis løkplante, men lenger kommer jeg ikke.
Det som var merket i fjor er ikke nødvendigvis merket i år. Det har jeg oppdaget. Og så er det den teflon-hjernen da.

Ønsker dere alle en GOD PÅSKE!

3 kommentarer:

AnitaH2 sa...

Litt forsinket, men håper du hadde en god påske, du også!

Anonym sa...

I was wondering if you ever considered changing the page
layout of your site? Its very well written; I love what youve got to say.
But maybe you could a little more in the way of
content so people could connect with it better.
Youve got an awful lot of text for only having 1 or 2
images. Maybe you could space it out better?


Also visit my website - best fat loss

Anonym sa...

The color palette offers neutral and classic choices as well
as evaluating our volunteer requirements. The perfect person to complete your study as planned.
This makes it a lot easier to use for larger devices like tablets and beyond.
Or you can go directly to chair arm covers you. Most of the
providers will show of a preview of your house.

Feel free to surf to my web page; iimprove.com; ,