lørdag 12. mars 2011

Vår i luften


I dag har jeg vært ute å vasset i snøen i hagen. Jeg har vært i gjestehytta å klippa fuchsiaer og sprayet de med vann. Jeg er ikke så sikker på at de har overlevd lenger, men tiden vil vise! Døra til hageboden gikk opp og jeg var svært så fornøyd med det. Da fikk jeg tatt med meg noen potter til Allium løkene som kom fra Rareplants i går. Jeg har fått mitt første plantesertifikat! :-) Spirer gjør de alle 5 og nå er de kommet i jord. Da jeg hentet avisen i dag morres observerte jeg Kameliaene som har tilbrakt vinteren under takutskikket på fremsiden av huset. Alle har knopper! Til og med den som har stått utenfor drivhuset har knopper, men de er tørre så der tror jeg ikke det blir noe blomstring i år. I tillegg til alle disse observasjonene har jeg lokalisert hvor det ligger etterlatenskaper etter katten - og det var ikke få heller. Har aldri opplevd at hun har gjort det så  nærme huset før, og hun er snart 10 år. Når jeg funderte litt over den problematikken, så skjønte jeg jo at det ikke har vært enkelt å komme seg så langt unna med de mengdene snø vi har hatt i vinter.
Nå skal jeg bare motivere meg til å plukke kattebæsj, - og det før jeg tråkker i den! I morra kanskje?
Bildet er tatt ut gjennom kjøkkenvinduet og det er en del snø igjen enda!
Frøene som ble sådd forrige helg er kommet godt igang - veeldig godt i gang. Regner med at jeg må prikle - enten i løpet av uken eller neste helg. Ampeltomatene (3) spirer, det gjør også mini-agurkene (5) og det siste frøet med slangeagurk som var igjen fra i fjor spirer også. Stor suksess med sådden med andre ord!
At drivhuset ikke er klargjort enda... nei det.... Jeg sa jo at jeg ikke ville starte opp der før jeg kunne gå tørrskodd, og nå er det ikke mye igjen. Våren nærmer seg med stormskritt. Det lille hvite som ramler ned av og til blir ikke liggende så lenge. I bedet foran huset blomstrer en og annen snøklokke nå, men - vakkert i hagen er det ikke! Det ville være å overdrive.
Bortsett fra at livet går sin vante gang her i sør, så har jordskjelvet og tsunamien i Japan gjort et dypt inntrykk. Jeg tenner et lys for Japan - tenn et lys du også!

7 kommentarer:

Marit sa...

Det bildet minner om kjøkkenvinduet mitt, for det er omtrent like mye snø her også enda. Vi får håpe det beste og at tempraturen stiger i ukene som kommer :)

Mia sa...

Efter Japan känns allt annat så banalt, men det får inte hjälpa. Våra liv går vidare och dina små spiror väcker glädje för kommande sommar.

Unknown sa...

Ja det med at knoppene tørker inn på Camelliaene er et kjent fenomen. Her er det bare den ene som blomstrer.
Er visst ganske vandkelig å få gjenblomstring på de derre.. søren og.

Kattevisittkort. Jepp her også. Stakkars de har gjort så godt de kunne, rett rundt inngangsdøra her.. uuuurk.

Linda sa...

Å ¨å herli gå være i gang, gøy å observere små tegn i hagen. Kanskje jeg skulle prøve noen kameliaer i hagen... Vet du hvilke sorter du har? Jeg fikk en blomst i fjor og en i år... kanskje det er lettere å få fler når de står ute i hagen...???

Frøya-Heidi sa...

Takk for kommentar i bloggen min, koselig det :)

Lurer på hvor du har pensjonat til pellisene dine?

Her har katta vært så lat, at den har gjordt fra seg rett utom verandadøra..

Ha det fint!

Margrethe sa...

Så mange vårtegn! Ikke minst kattens "herjinger"! Nå skal jeg ut i sola og leite etter vårtegn her også. For plantene i drivhuset har vinteren vært tøff, så nå håper jeg på gode vårtegn ute.
Det er vanskelig å slippe tankene på Japan om dagen. Tenker på hvor heldige vi er som ikke har vært rammet av slike katastrofer.
Ha ei deilig helg.

November- symra sa...

Takker for hyggelig kommentar på bloggen min, ikke sikkert mitt forhold til snø hadde vært like godt om jeg ikke kunne reise til den når det passer meg. Ser du har mer enn nok snø hos deg!