lørdag 5. mars 2011

Slutt på tolmodigheten!


Solen skinner ute, og det er helg. Herlig!
Lurte på hva jeg skulle bruke dagen til, og kom etter litt fundering frem til at jeg vel egentlig har ventet lenge nok med å så? Langt ut i mars mnd. og gode temperaturer både ute og i drivhuset i solsteiken. Det er jo ikke så mye å tenke på da? På med høye støvletter og jakke og vasse ned til hageboden. Må ha utstyr til å så i må vite.
Underveis plukket jeg tørre frøstander som stakk  opp av snøen her og der - og de er fulle av frø! Klatrende blå løvemunn og Rosenskãre tror jeg det heter. Sikkert mye andre frøstander og hvis jeg vasser rundt litt mere, men det var ikke målet i dag. Med fare for beinbrudd kom jeg meg endelig ned til hageboden... og døra .. å neida - den åpner seg nøyaktig 10 cm. Prøvde å hakke vekk snø og kom helt ned til jorda - det er tele i jorda foran som gjør at den ikke vil lengre opp. Inne i boden står absolutt alle minidrivhus og alle mine 7,5 cm potter som jeg skal prikle i. Liten nytte i å ha en ryddig og innholdsrik hagebod nå. Det var bare å bite i det sure eple og sette seg i bilen med kurs for Plantasjen. Der ble det behørig investert i nye minidrivhus - denne gangen med potteinnsats med 24 rom i hvert. På vei hjem fikk jeg handlet mat til helga, og..... lesestoff :-) 

Etter en diskusjon med meg selv vant såingen - lesestoffet måtte vente! Og nå er 28 forskjellige frø endelig kommet i jorden og plassert under lysrørene på kjøkkenet. 
Det er akkurat som om ting falt litt på plass når sådden er i jorda. Og det er ikke til å komme fra... det er utrolig herlig å komme inn i drivhuset når det er god temperatur. Kjenner jeg gleder meg til  å begynne priklingen der nede - om 2-3 uker kanskje?
En annen ting jeg fant ut da jeg var på vassetur i snøen - Fuchsiane mine som har overvintret i gjestehytta... ser levende ut?!!! Ihvertfall de jeg klarte å få øye på gjennom vinduet. Hyttenøkkelen er i hageboden....
I morra den dag skal jeg finne en ekstranøkkel å komme meg inn for å ta de nøyere i øyensyn. Skulle vel fått litt vann og klippes litt også hvis jeg ikke tar feil :-) 
Nå er jeg godt i gang, og kanskje blir det mer såing og forberedelser til vår og sommer i morra?
Ha en fortsatt god helg du som kikker innom bloggen min :-)

7 kommentarer:

Parkvegens Hageglede sa...

Ja, jammen er det deilig å få sådd litt. Mitt kjøkken og stue er ovefylt.. sånn blir det uten drivhus. Ha en fortsatt fin helg, kos deg med lesestoffet.

Unknown sa...

Det er godt å se det er flere en meg som ikke kan vente,,,

Kristin Aurdal sa...

Er det ikke deilig å komme i gang med såingen vel? Bildet ditt av kjøkkenbenken ligner veldig på kjøkkenbenken min. Jeg startet allerede på nyttårsaften med tomater og blodbeger - litt tidlig kanskje men pytt pytt :-)

Hanna sa...

Heisann. Første gong eg har vore inne på bloggen din. Såå flott, og så grundig. Eg har litt meir "fort og gale" blogging. Litt slik som eg er sjølv. Det var så kjekt at du la inn kommentar hos meg så då ville eg leggja inn hos deg og. Ha ein god helg kjære deg. Måtte det verta sol i morgon og :)

Mete sa...

Hahaha! Jeg simpelthen ELSKER at du ikke klarte å holde deg lenger! FNIIIIS!
Da er du like gal som oss andre, og det er herlig!!

Og den følelsen av velbehag når sådden er i jorda - ahhh! Fantastisk! Og så er det bare å gå ned og lirke og lirke på boddøra, du får den nok opp etterhvert :-) (Føner er også en mulighet, om det skulle knipe)
Og her i gården sår jeg i jordbærkurver som jeg putter i en brødpose og stikker et par hull i, og lukt inn på varmekablene på badet.
Det er snart vår!! Halleluja!

Tonerose sa...

så gøy med fuchsiaene, krysser fingrene på at det ser bra ut når du kommer deg inn også!Du og du så flink du er, jeg hadde aldri klart å holde liv i de.. Jeg klarer såvidt pellisene mine! hihi.

Så gøy med starting av såing, og herlig å kunne begynne ut i drivhuset snart!! :o) Det er så stemningsfulle bilder når drivhuset er opplyst og det er mørkt ute, det ser SÅ innbydene ut..!! :o)

Jeg håper du har en helt herlig helg!!

Stor klem fra meg til deg!

Mia sa...

När jag läser om dina försök att få upp dörrar ute är jag så glad jag skottat mina gångar ute i vinter (enda trim jag fått..) När du börjar så är det kanske dags för sommarblomster, kommer ihåg ditt hav av plantor ifjol.