fredag 7. mars 2014

Det spirer og gror

Litt mange å forvente å skulle spire når det blir sådd  72 forskjellige sorter på samme dag? Ja, et sjansespill er det. Den siste uken har likevel vist seg å være utrolig morsom. Det har vært nye spirer i pottene hver eneste dag. Nå er det bare 19 sorter som fremdeles ikke har kommet med spirer. Sjansen for at de siste skal spire er forhåpentligvis stor. Det er jo knapt en uke siden de ble sådd.
Etterhvert som spirene har kommet opp, er de flyttet videre til boden. Der har de plantelys og ca 5-6 grader kjøligere. Den siste uken har jeg latt være å bruke tørketrommelen :-) Redd for at det blir altfor varmt. Jeg får satse på helgen til å prikle - og til å få organisert flere hyller og lys i drivhuset.
Heldigvis må en del spirer bli større før de skal prikles. Det hadde blitt for mye på en helg, så det  passer meg egentlig bra :-)
En annen ting jeg har oppdaget. Spireprosenten har ikke vært så eksplosiv så langt i år. Jeg syns det er veldig oversiktlig det som kommer opp - ja, det meste av det ihvertfall. Vet ikke helt om jeg liker det.... Er det jeg som har sådd færre frø kanskje?
I i helgen er det meldt sol og bra vær her i sør. Jeg kjenner at jeg gleder meg til å se solen igjen.

Ha en knallgod helg! :-)

6 kommentarer:

Hagen i Vest sa...

wow,,,imponerende å så så mange sorter på en dag! Jeg har kommet ut av tellingen over antall sorter som er sådd hos oss. Heldigvis har jeg det nedskrevet både sorter og detaljer :) Greit hjelpemiddel å ha :)
Blir spennende å følge spiringen hos deg og se hva du har sådd. Lykke til med spiringen :)

Mariann sa...

Så deilig å kunne hygge seg med våren på planterommet mens du venter på våren ute! Det ser heldigvis ut til å bli tidlig vår mange steder i år.
God helg!

Parkvegens Hageglede sa...

Jøje meg som du har sådd og som det spirer og gror hos deg. Tenk å kunne blogge til deg fra Norwegians flight høyt over Spania på veg til en ukes sol og varme. Ha en fortsatt solfylt helg!

Parkvegens Hageglede sa...

Jøje meg som du har sådd og som det spirer og gror hos deg. Tenk å kunne blogge til deg fra Norwegians flight høyt over Spania på veg til en ukes sol og varme. Ha en fortsatt solfylt helg!

Mete sa...

Wow, AnnK! Et imponerende syn! Ser du allerede har fått ipp'er og agurk i jorda. Tror jeg får drøye dem litt. Og så minnet bildet ditt meg på at mais må man ha!
Ha en strålende søndag!!

Turid sa...

oioioi, så mye. Jeg forsøker å begrense meg noe, med vekslende hell. Plassen er begrenset og snøen ute er dyp. lenge til drivhussesongen er i gang igjen.
Fin hagesøndag til deg.