søndag 16. mars 2014

Ohoi, det blir fullt i år og :-)

Det kan jeg slå fast etter en 4 timers økt på lørdag og 6,5 timer på søndag. Da er det jammen priklet mye! Det er kanskje litt bekymringsfullt at det er temmelig mye mer igjen å prikle.... Ikke er jeg bekymret for at det var dårlig spireprosent lenger heller :-) Det blir helt sikkert nok. "Du lager deg mye arbeid" er refrenget. Nei - det er hobbyen min, og jeg elsker å prikle og stelle med blomstene i drivhuset - og senere i hagen. Klart jeg må stå på når tiden er inne for det. Nytter ikke å utsette såing og prikling til høsten, for "da passer det bedre".
Jeg liker variasjon på spirene, fargene og måten de vokser på. Og jeg gleder meg hver gang jeg ser at nå gror det og blir større og større dag for dag. Av og til prikler jeg "dotter", og prikler mer ved en senere anledning, når det ikke står så mye annet i kø og venter på å bli priklet. En gang har jeg visst glemt at jeg har sådd allerede - og sådd en annen sort i samme potte. Jeg klarte ikke skille spirene helt fra hverandre. Nå får det stå til, og så kan det til og med være at det blir fint?
Løvemunn ihvertfall blitt satt i store dotter. Det var riktig så god spireprosent på den. God gammel bekjent, og en "må ha" plante hver sommer.
I år har jeg mange sorter jeg aldri har prøvd før. Det er en del av spenningen med å være hagegal - det å kunne prøve ut stadig nye sorter. Det kan være det er norske navn jeg ikke kjenner, men desto flere med latinske navn, eller utenlandske navn. Har du hørt om Kratthumleblom som er norsk, på dansk heter den Nellikerod, på Finsk Kellukka, Puna- og på svensk Nejlikrot. Det kan hete hva det vil - akkurat denne gleder jeg meg til å se blomstene på. Dyprøde, fylte og sannsynligvis utrolig vakre!
Prydpepper er ny av året. Det er den mørke til venstre. Midt i står den ene chilien som spirte :-) til høyre har jeg stormarikåpe.
Priklekroken er litt trekkfull, men strategisk plassert. Bordet er selvbygget og den med jord og hylle er helt uunnværlig. Hylla som henger til venstre er også god å ha. Der lagrer jeg ting jeg stadig har bruk for, og når jeg prikler er det kjekt å oppbevare lageret med potter der. Det går unna noen i år ser jeg - kanskje rundt 1000?
Deilig med nytt drivhus. Uvant med at bredden er nesten like stor som lengden. Jeg får det ikke helt til å klaffe med de hyllene jeg hadde i Juliana drivhusene mine. Det er lengre mellom hvert feste. Jeg ender vel opp med å lage hyller av tre. En annen ting jeg har sett, er at jeg må ha flere lysrør - kortere enn 150 cm. Jeg har fått mange tips om å kjøpe billig lysrør på Biltema eller Jula, så løsningen er like rundt hjørnet.
Fordelen med bredden er at jeg kan ha et smalt bord midt i drivhuset. Rett under natrium-lampen!
Kikket på et slik bord på Plantasjen og det var slett ikke billig. Heldigvis har jeg et jeg kjøpte på Netthandelen for en del år tilbake. Jeg har allerede laget èn hylle selv. Hvis du dobbeltklikker på bildet får du sett nærmere - kanskje du til og med kan lese gamle aviser?
Det var dagens rapport fra Blomsterguri!
Ha en knallgod uke!8 kommentarer:

Unknown sa...

Ja for en mengde! Men det er moro! Prikling er kos og det er moro å se at spirene vokser frem. Løvemunnene mine har også vist skikkelig spirevilje i år:)

Parkvegens Hageglede sa...

Jøje meg... du er helt rå! Likte svært godt de prydpepperene dine, vakker bladfarge som jeg godt kan tenke meg å prøve. Men det blir nok ikke før til neste år. Jeg har prøvd å spre såinga i år slik at jeg ikke drukner i prikling :-). Så i dag ble det sådd Nicotiana, Cosmos, Løvemunn og Anisisop. Så om et par uker blir det mere prikling. Ønsker deg en ny hagegal uke!

Ingrid sa...

Så fantastisk!!!
Hvor varmt har du det i drivhuset, og hva bruker du til å varme opp med?

Turid sa...

Et nydelig skue må jeg si :) Hele drivhuset fullt med småplanter. Hvilken lykke.

Mariann sa...

Her var det jammen reine gartneriet! Det ser ut til at plantene dine trives aldeles strålende! For en frodighet det skal bli hos deg utover sommeren.
Ha en fin uke!

Gentiana nivalis sa...

Åj her var det mye planter! Det er veldig gøy med alle plantene når det går bra :-). Jeg lager også dotter av og til. Lagde det av løvemunn og det var fargeblandingsfrø, så det kan jo bli spennende planter.

Eli Johannessen sa...

Så kjekt å titte inn til andre som holder på med det samme. Så flink du er til å utnytte drivhuset så godt. Jeg plukket opp noen tips i dette innlegget og kjenner meg også så godt igjen i dette med å prikle i dotter..haha..herlig! Selv opplever jeg en nesten ekstrem spirevillighet på hagevippe og kan visst starte et utsalg på dem etterhvert! :-))
Skulle gjerne vite hvor du har kjøpt dine vekstlys. Er det og på Biltema?
Ha en fin uke,hilsen Eli.

Hagen i Vest sa...

O hvilken lykke å ha et drivhus fylt opp av flotte spirer :) Prikling og stell av småspirer er hagegleder! Tror jeg må sjekke ut billigere plantelys. De min kjære kjøper synes jeg er for kostbare, og jeg må si jeg er svært usikker på om det er nødvendig. Vil heller bruke penger på planter :)
Fin kveld fra Tone