søndag 9. mars 2014

Opp og ned søndag

Våknet grytidlig til meg å være kl, 07. Halv åtte var det ikke snakk om ligge lenger, så opp av senga. Først - sjekk om noe har spirt iløpet av natta, og så en tur på badet. Det er den rekkefølge det pleier å være. Kaffe og hageblad en stund, så ny status på Facebook - "Tur i drivhuset for prikle, mens sola prøver å komme gjennom tåka". Passe god start på dagen det. Fikk priklet massevis, og utpå formiddagen kom Arthur, som er en god medborger fra Kongsgård kolonihage med frø til bifftomat. Jeg sår og så får han planter tilbake, og de andre kan jeg kanskje ha selv da. Prøve litt til å like tomat? Det er Arthur som har tatt bildet av fangsten fra i fjor. Ganske imponerende vil jeg si. Den ene veide nesten halv kilo :-)
Jeg har sådd Cherry-tomater også. Ikke egentlig for min egen del det heller. Nå er det bare slik at "alle" rundt meg snakker om de gode tomatene, og hvertfall at det går "minst et beger hver dag". Jaja, da prøver vi igjen da vet du, og hvis ikke jeg liker de i år heller - så vet jeg hvor de kan gå :-) Utpå ettermiddagen kjente jeg sulten gnage. Glemmer liksom litt at det er nødvendig med noe å spise når en sitter å graver i jorda og koser seg. Mange nye stiklinger var det blitt, så pause måtte jeg bare innvilge meg. Dagen hadde vært perfekt enn så lenge. Midt i middagen ringer det på døra. Det var naboen, - som så langt bare har hatt klager hver gang han ringer på. "Nå var det lyset i drivhuset sååå plagsomt igjen". De fikk ikke sove. På min mest forsiktige måte prøvde jeg å spørre om de kunne skaffe seg lys-tette gardiner, men det var visst ikke så lett. Jeg skal ikke gå inn å alt som ble sagt, - slår bare fast at trivelig var det langt ifra.
At jeg prøver med samarbeidsvilje istedet for å demontere drivhuset ligger vel i kortene! Endeveggen ble tapetsert med avispapir, og såvidt jeg kan forstå kommer det ikke lys over til naboen lenger. Jeg må vurdere levegg mellom oss som alternativ til tapetsert drivhus. Vi får se om det er innenfor det akseptable? Jaja, nei, nei, slik er det!
Nå har vi solgt felles-huset, og i går var sønnen og jeg å hentet hagemøblene som har stått som "pynt" under visningene. Noe kom på verandaen i rekkehuset. Kveldssola holdt meg med selskap sammen med en kopp sjokolade og et hageblad.  Dette kan jeg like!
Enda et sett rotting-møbler med sofa, stoler og et større bord ble satt i parsellen i kolonihagen. Etterhvert skal jeg rydde det store drivhuset der, og bytte ut en langvegg med polykarbonat med sikkerhetsglass. Da blir det trivelig å ha en sittegruppe inne i drivhuset. Rundt skal det vokse drueranker, mais og sikkert noe annet fint jeg ikke har bestemt meg for enda.
Under møbleringen av verandaen måtte jeg flytte ting litt hit og dit, og ikke minst flytte på staude-frø som har stått ute hele vinteren. Jammen var det ikke noe grønt der! En opp og ned og opp igjen søndag.
Ha en kjempegod uke! :-)

6 kommentarer:

Margareth sa...

Kanskje du skulle ha limt opp avispapir på vinduet til naboen???

Blomsterguri sa...

Ha, ha - har stor sans for humoren din Margareth! Du vet - han er politmann, så da hadde jeg vel kommet i fengsel? :-)

Lill Kristin sa...

Flink du er Ann Kristin. Har litt plantevegring nå...blir for mye og drivhuset er fortsatt i ulike kolli...blir nok en stund til jeg kan kose meg der... :-) men sola var flott i dag og det begynner nok å krible i så og priklefingrene igjen. :-)

Anonym sa...

jeg ordner fisk, så spleise vi på nye stenger med plass til fisk inni og lystette gardiner fra Kid :-D du er god du.

Turid sa...

Hmmmmm, naboen her har en veldig lyskaster på sin gårdsplass, vi har 2 vinduer rett ut dit. Lystett rullgardin = ingen problem. Herregud hvor vanskelige er det lissom?
Men jeg ønsker meg nærbilder av alt det deilige grønne du har i drivhuset ditt altså, tapetsert eller ikke ;)

Blomsterguri sa...

Så gode dere er, Jarle (anonym) og Turid. Får tenke litt på det med fisken, men nærbilder av det grønne kommer nok etterhvert. Kan klikke på bildene for å få de store også :-)