søndag 21. mars 2010

Det spirer!!!

Løytnantshjerte som er en av mine favorittstauder spirer. Jeg har tre stk. i bedet foran huset. Der er det nok godt og varmt, når solen skinner. I dag har solen skint fra skyfri himmel stort sett hele dagen. Jeg har pottet og priklet. Tatt en pause og sittet på terrassen og lest i Norsk Hagelag sin bok om blomster og praktiske opplysninger. Innimellom har jeg svinset rundt med kamera og tatt bilder i alle retninger. Oppdaget spirer i utesådden. Tror det kan være Kvanne, for det er sådd i en lik potte, og er det eneste som ikke er merket! :-) Den potten har stått i plastpose, mens den andre ikke har det. Litt lærdom der kanskje?
Det meste skal dokumenteres fra år til år.
For den som lurer på hvor jeg skal gjøre av jeg har inne i drivhuset nå, så viser neste bilde en del - kanskje 1/4 av tomten. Totalt har jeg ca. 740 kvm. tomt i forskjellige nivåer, fjell og plen, terrasse, plattinger og slikt. Det som ikke går i bredden, skal gå i høyden er mitt motto!
I går satt jeg å leste i hagebloggene deres. Ble så inspirert av Tonerose som hadde fotografert det fine inngangspartiet sitt og fortalte at hun hadde vært på Plantasjen å kjøpt juleroser. DET fikk jeg også lyst til. Både å få fint inngangsparti og at hun hadde fått juleroser. Jeg har jo sådd juleroser - "Black Beauty", men deeet tar sin tid. Begynte å føle meg så passelig stekt i ansiktet. Tenkte litt og fant ut at det passet  godt å ta turen til søndagsåpen Plantasjen for å se etter juleroser.....
Nå skal vi jammen det se om vi finner juleroser ja! Neimen,  - så fine Tusenfryd! Ja, det må jeg jo ha. Videre innover butikken er det en fin utstilling av sammenplantinger i gult - det er jo snart påske. Stemorsblomster og gule Ranukler... tja - det vil jo pynte opp i inngangspartiet. De har Ranukler i andre fine farger også......  Anemoner, "blue shade og white splendour" - sååå søte. Kan jo ikke gå ifra. Har jo nesten ingenting å pynte med utenfor..... Næh - nye Fuchsia stiklinger nå igjen??? Tror du ikke at de har fått mange sorter jeg ikke har fra før..... Marika, Ellebel, Lambada, Walz Jubelteen, Komet, General Monk, Ballerina, Albertina og Ellebel - åh - brukte lang tid på å sjekke at det ikke var noen sorter jeg hadde unngått å se og ta med. Her blir det samling, - og forsøk på overvintring med hele hurven skjønner jeg! Jeg har jo absolutt ikke nok Petunia, så jeg må ha et par Superpetunia "Amethyst" - ser veldig fine ut på bildet.... og nei - skulle du ha sett. DER har de juleroser - Helleborus Niger! Avblomstret riktignok, men hva gjør vel det - ser jo så fine ut likevel, og de står seg forhåpentligvis til neste år, - og får selskap av "Black Beauty" :-) Ny krukke ble det også - måtte jo det når det skulle pyntes i inngangspartiet? Men - jeg har ikke pyntet enda - bare lastet ut av bilen - det er jo ikke påske enda. Jaja - blir helt matt av all denne solen, shoppingen og pottingen - åhhh - for en herlig dag!
Tusen takk for alle hyggelige kommentarer og gode råd på mitt forrige innlegg. Nå begynner jeg å tro at det skal ordne seg likevel :-) Ha en riktig fin søndagskveld folkens!

9 kommentarer:

Ellen Walnum sa...

Hihi det besøket hørtes underlig kjent ut;)

elle-melle sa...

Slik hadde jeg det også i dag. Kanskje vi var der på samme tid?

Blomsterguri sa...

Ellea: - jeg har lest mange hageblogger - det er mange som har gjort det samme som meg i dag :-)
Marit: Ja, det skal du ikke se bort ifra. Hvis du ser noen som står tvibøyd over bordet med stiklinger så kan det godt være meg :-)

krepsemor sa...

He-he! Du har virkelig svinget deg i dag :o) Og slanket lommeboka litt også? Nei, en kan ikke gå inn sånne steder med handleliste, for den blir overskredet med en gang! Og fint ble det også! Kos deg i kvelden!

amo sa...

Ja, det er deilig med spirene som dukker opp. Har ikke vært på Plantasjen på en stund, men må se å få tatt meg en tur mens de har stiklinger igjen.

Anita sa...

Oj,oj her har du fått deg litt av nogen fine vårplanter!!
Skal bli kjekt å se når du har dandert disse ved inngangspartiet ditt!

Mia sa...

Ja nu kommer den verkliga shoopoholicern fram, det bugnar ju av frestelser. Det var nog näppe sista beöket för sesongen.. Streptocarpus hade dom också, men jag klarade faktiskt gå förbi, vem behöver flera krukväxter inne nu?
Flott ingångsparti :)

IngunnBW sa...

SÅ vårlig det var i haven din, nesten ikke noe sne igjen jo! Og så koselig med alle de nydelige blosmtene på trappen din, kjempefint! Jeg hadde meg et par raid på Plantasjen forrige uke jeg også...OG Bauhaus, vil egentlig ikke tenke på mye på det jeg!

Unknown sa...

Typisk shoppingtur ja! :) Skulle gjerne hatt det drivhuset ditt - du har jammen mye grønt og fint der!