lørdag 13. mars 2010

Katt på taket :-)

Sitter i drivhuset og prikler i finværet - aner fred og ingen fare. Plutselig hører jeg skrapelyder på drivhustaket... Ikke så rart kanskje? Rabiata er Rabiata, så jeg blir ikke overrasket - men første gang på drivhustaket som jeg har merket. Hun fikk hjelp ned, for ned kom hun ikke på egenhånd i dag :-)
Trappesmelting har det vært i dag. Nå er den heldigvis nesten bar. Skal si at det tar litt tid med denne smeltingen. Jeg har vært nødt til å hjelpe til litt både her og der. Jeg skal være glad når det er jord jeg snur og vender på - ikke snø!

I drivhuset er det nesten som en kan se det vokser dag for dag. Jeg har måtte dele alle stiklingene som kom fra Kulien. Det blir bare rotsnurr og ikke noe greit når det blir alt for trangt i en liten potte. De skal tross alt holde ut ca. 2 mnd. til før de blir plantet ut! Nå begynner jeg å bli litt bekymret for om det blir plass til alt.

Her får du en liten kikk på det jeg prikler på i helga.

Det er ikke alt som er like spirevillig, men på dette stadiet er jeg fornøyd om jeg får en to-tre av noen sorter også.
De to pottene nærmest er de to spirene jeg fikk av Ânglametspø. Ellers er det både Malva og Pense, minipense og Lewisia m.fl. Lewisia har jeg priklet 13 stk. av - og det er bare èn sort.....
Jeg ble ikke ferdig med alle, og etter en liten inspeksjon fant jeg flere potter som var klar til prikling også. Da har jeg noe å gjøre i morra også - takk og pris! :-)

Ha en knallfin lørdagskveld!
4 kommentarer:

elle-melle sa...

Det skal bli herlig å spa i jorda i stedt for snø - det er sikkert og visst:)
Det kommer til å bli masse flotte planter i hagen din til sommeren så masse som du har sådd!
Plassmangel høres kjent ut, man tror alltid det er plass når man sår, men når priklingen er unnagjort og plantene vokser til blir det alltid trangt om saligheta:)

IngunnBW sa...

Jeg var ute og spadde bort en del sne i bed i solskinnet i går, deilig å gjøre noe i haven igjen synes jeg. Men så klart, bedre med jord ja :)

Det er bedre med for mye enn for lite, så har du jo noe å bytte bort også :)

Oleiv Lene sa...

Om noen år skal jeg ha drivhus jeg også...! For et deilig sted å koble av:o)Minidrivhus er ok, men gir ikke samme sjarmen.
Ha en fin søndag!

Berit sa...

Flott bilde! Og morsomt navn på katten din!
På denne tida av året misunner jeg folk som har drivhus og kan tjuvstarte på våren.