fredag 26. mars 2010

Drivhus oppdatering!

Nå har jeg vært i drivhuset og tatt en liten oppdateringsrunde på forholdene der. Det er jo bare å konstatere at det vokser og gror. Den nye ovnen har ikke tatt vekk kondensen enda, så nå har jeg stilt den opp både på temperatur og på vifte. Så får vi se. Jeg har tatt påskeferie nå, så da kan det jo bli mulighet til mye stulling og stelling både i hus, drivhus og hage. Ungene er reist på høyfjellet de neste 5 dagene, og da er det katten og jeg som regjerer! På øverste bildet er det Rosa Bacoba som blomstrer. Ellers er det litt forskjellig Petunia og Cosmos tror jeg det var. Det er jo ikke noe å utsette på størrelsen når en tenker på at vi bare er i slutten av mars enda :-) På det neste bildet ser du den nye drivhusovnen! Jeg er veldig fornøyd. Den tar mye mindre plass en oljeradiatoren, kan henges i taket hvis jeg har lyst til det. Den har store muligheter både i temperatur og vifte, og har innebygget termostat. Rett foran viften står Fuschiaen som overvintret og ikke minst - overlevde! Jeg syns den har vokst så sakte og tenkte jeg måtte kikke litt nøyere. Joda - grønne små lus satt og koste seg i bladfestene. Jeg har både klistret de jeg klarte med fingrene og sprayet med lusekverk i tillegg. Det er ingen drømmesituasjon hvis det skulle spre seg over hele drivhuset! Her er det bare å slå til med hard hånd! På det tredje bildet ser dere den ene langsiden på drivhuset. Trivsel ser det ut som :-) Jeg stortrives med tanken på alt som skal plantes ut, og gleder meg til planleggingen av hva som skal hvor, og hvem som skal være sammen. Det kan være at det blir litt lite lys for de som står på gulvet, men jeg har noen tanker om hva jeg skal gjøre med det også. Et plantelys i taket som tar seg av øverste rekke, og så flytter jeg plantelysene nedover et hakk. Da får alle mer eller mindre lys. Plantelysene rekker jo ikke hele drivhuslengden uansett. Da måtte jeg hatt dobbelt så mange, og det tror jeg ikke blir aktuellt. Får heller bytte litt plass på brettene med jevne mellomrom, så alle kan få litt ekstralys hvis de trenger det. Det siste bildet viser noen av stiklingene jeg fikk på sist hagegal-møte. Det ser ut som om lobeliaen overlever hos meg denne gangen. Neste år skal jeg prøve å så selv igjen! Petuniaen begynner skyte fart også, mens blodbegerne som står bakerst - er trege. Litt har de nok vokst, men det er ikke så godt å se enda :-) På venstre side er det en type valmue og så er det Kryshantemum og månedsjordbær hvis jeg ikke husker helt feil. Da tar jeg kvelden for å lese andre blogger og vil ønske dere som titter innom en riktig God Helg!5 kommentarer:

krepsemor sa...

Jeg er imponert over frodigheten i drivhuset ditt! Så store og kraftige planter, og grønne og friske de er også!!! Jeg tenker du koser deg der inne. Det er vel lett for at det blir litt for fuktig, men med den nye drivhusovnen blir det nok bra! Det blir spennende å se når du skal begynne å plante ut alt!
Håper bare du får bukt med lusene! I fjor fikk jeg svart lus på en syrinbusk, og brukte da denne blandingen: 2 ss rødsprit, 2 ss grønnsåpe, 2 ss bakepulver og 1 liter vann! Det virket!
Ønsker deg god helg!

Linda sa...

Jeg er imponert, for noen mengder med planter du har der. Så søy:) Jeg fikk også lus hos meg, og kjøpte slike (husker ikke navnet akkurat nå..., har litt nattevaktshode nå:) hvite tabletter som man putter ned i jorden, de fungerer supert. Alle angrepne planter har fått og de andre også, forebyggende:)Høres ut som du kommer til å kose deg i påsken:) Jeg titter innom og gleder meg til å følge med:) Klem

Ellen Walnum sa...

Flott ovn du hadde fått deg, den gjør nok susen skal du se:)

Blodbegerne setter nok snart fart skal du se, og når de først begynner å vokse, vokser de raskt.

IngunnBW sa...

Lys er noe herk! Jeg har hatt ogd erfaring med Radar for innedøres bruk.

Men SÅ frodig og flott det er i drivhuset ditt! Jeg slutter meg til de andre impoenrte her :) Det blir spennende å se hvor du skal gjøre av alle plantene

God helg til deg :)

Stein sa...

Flott og frodig drivhus! Det var ikke dumt med "gressteppe" på gulvet. Det må jo virke både lunt og isolerende :-)
Jeg har måttet ta med meg en bil full av småplanter på påskeferie! Kan jo ikke la dem sture alene i Oslo nå som de er så sårbare ;-) God påske!