mandag 24. mai 2010

Greide det...

.. nesten :-) Å ikke gjøre noen ting - eller nesten ikke altså. Litt planting og vanning har det blitt i dag også. Plantet agurkene i en stor 20-litersbøtte - 3 i hver. Sikkert for mange, men det var det jeg hadde klart til å bruke i dag. De skal stå i drivhuset og klatre i kjetting så høyt de vil - bare de produserer agurk!
Jeg har ganske mange stauder som ikke er plante enda - i dag fikk jeg plantet 9 stk. Slett ikke verst - så lenge det egentlig ikke er noe plass igjen til noen av de :-) Sønnen mente at det ikke hastet - jeg hadde jo "hele sommeren å ta av". Hmm - han er ikke hagegal!

På en av mine turer inn i "plantehjørnet" foran terrassen fikk jeg se noe rødt. Jeg har pallekarmer fulle av forskjellige ting - blant annet jordbær, - og det røde var en moden månedsjordbær! Mmmmm - nydelig! Har vel ingenting å si at hendene som spiser den er helt svart av jord? Neida :-) Smakte like godt ihvertfall!
Fikk til og med flyttet en hostarot - til fremsiden. Har en liten uteplass der også, og i dag ble kaffen og jula-katalogen tatt i solveggen. Det har vært en veldig kald vind i dag. og av og til er det lunere på fremsiden av huset. Litt rart dette - vi har visst egentlig to fremsider på huset. Det er fremsiden der hagen er også :-) Jaja - i dag er det den fremsiden der inngangsdøren er jeg snakker om! Noen få kvadratmeter langs huset og og vei helt forbi. Her kommer solen i halv-to tiden på ettermiddagen, og går ned i 8-tiden på kvelden. Jeg må finne planter som ikke trenger "full sol" - og hosta er jo en sikker vinner. Jeg har ikke helt bestemt meg for hva annet som skal vokse der enda, men foreløpig står kamelia og fioler og blomstrer om kapp! Ser ikke ut som om de vantrives der akkurat :-)

Nei, -  nå skal jeg ha en skikkelig lesekveld, og i morra er det jobb igjen! Ha en fin kveld!

3 kommentarer:

Mete sa...

Så deilig med jordbær allerede! Og så fint du har det! God, kort arbeidsuke!

Linda sa...

Heldige deg som fant jordbær:))
Lykke!
Ja,det er sur vind hos oss her sør.
Måtte inn med plantene i vinduskarmen.
kos deg med lesing,god uke!

AnitaH2 sa...

Greide det i går, jeg. Å sitte rolig! Mest fordi jeg fikk besøk, men dog...