søndag 26. september 2010

Vinterlagring...

Ja, da var dagen kommet, og jeg turde ikke vente lenger. Det kan plutselig bli en frostnatt, så nå er pellisene plukket sammen. De er rensket for døde blader og blomster, og klar for vinterlagring!
Litt vemodig å se plantetrappa slik, men godt at en del av arbeidet er kommet i gang.

Det neste blir å vaske å sette vekk pottene - og tømme krukkene som det fremdeles er mer eller mindre liv i. Så skal vel hagemøblene pakkes inn i presenning og taket i pergolaen demonteres for vinteren. Det er laget slik at det ikke skal bli så vanskelig - hverken å ta de av, eller sette opp igjen. Tulipanløker og andre løker må i jorda....
Fuscia`ne er midlertid plassert i drivhuset. De blomstrer som bare det, og jeg har ikke hjerte til å sette de mørkt og kaldt i gjestehytta riktig enda.
 Agurkplantene måtte bøte med livet i dag, og er kastet ut med brutal hånd. De begynte å få muggskader i greinfestene og det sier vel noe om at sesongen er over? De tre siste agurkene er reddet inn, og skal nytes!

Om jeg klarer å overvintre alt det du ser her er et stort og åpent spørsmål. Jeg har ikke fått helt teken på overvintring, men skal gjøre et forsøk. Lys og frostvakt i drivhuset kan være et bedre alternativ enn et mørkt rom i gjestehytta kanskje?

Den røde solhatten kommer til å bli en av mine favoritter om høsten! Stilige blomster på denne syns jeg, og så hyggelig at noe står der så rakt og vakkert, når mye av det andre så tydelig har "tatt kvelden".

Jeg har en god del igjen å få gjort før frosten overmanner hagen, men tror nok at det er litt tid igjen enda. Håper på fine høstdager hvor jeg kan få anfall av arbeidslyst......
Jeg går på lavbluss og trenger litt hagefri snart.

I dag fikk jeg endelig plantet en Santana klatrerose - innkjøpt for en måned siden, og ingen inspirasjon til å grave i jorda siden....
Min dårlige samvittighet hver gang jeg har sett på den, men nå er den der den skal være! Jeg er sikker på at jeg blir veldig glad for det til våren og sommeren igjen! Kvitterer med et par blomster gjør den også :-)
Må bare prøve å få malt litt espalier til våren ser jeg... Og - det står altfor tett innpå muren, så det skal festet på klosser før det begynner å vokse for mye klematis og klatrerose på det.

Med hage blir en aldri arbeidsløs, men nå gleder jeg meg til å bare planlegge......
Ha en riktig god uke du som kikker innom meg :-)

3 kommentarer:

krepsemor sa...

Det er jo litt godt også å avslutte sesongen! Som du har styrt og stelt i vår og sommer, trenger du sikkert å roe ned, og planlegge neste sesong! Litt deilig det også! Jeg merker i alle fall at jeg har lyst til å avslutte denne sesongen nå! Vi har litt å ta tak i med det nye drivhuset, og i høstferien blir det full fart i så måte!
Jeg er litt hagelei på en måte =)
Men lysten til å så har begynt å dukke opp, he-he! Altfor tidlig naturligvis!

Linda sa...

Ja nå er det høstonn:)) Jeg overvintret alt i drivhuset med frostvakt i fjor, og det gikk veldig bra. Men jeg måtte gi litt drikke til dem, dann og vann pga bladmengde og lys. Ikke mye bare bitte litt. Deilig tid foran oss nå, i sofakroken med stearinslys, gode bøker og blogger, som gir inspirasjon til neste år:)) Ha en flott dag:)

Anonym sa...

hvorfor ikke:)