søndag 19. februar 2012

Søndagskos

Startet "grytidlig"... til meg å være på en søndag. Tenker mye på oppussing av den lille hytta på parsellhagen. Kjekt å være ferdig inne, når våren starter for fullt ute? Kjøpte inn maling, men fikk beskjed om at det måtte være ca. 10 varmegrader før jeg kunne male. Det er en uke siden. I dag var det rundt 0 grader ute, og tomt for tolmodighet, så maling og utstyr ble pakket i bilen og avgårde bar det. 1,7 grader inne.... hva gjør man da? Joda - man har da oversikt. En haug med Tyri-lys som fulgte med kjøpet, - plasseres rundt omkring. Og så starter man å male tak! Etter et strøk og tre timer senere, var temperaturen oppe i 12,7 grader, - og taket hvitt og fint :-) Kamera var visst det siste jeg tenkte på. Skal prøve å huske det til neste strøk :-) Fremdeles ligger det en del snø, men snøklokkene blomstrer her hjemme. Jeg har for å si det midt ikke helt oversikten i parsellhagen enda. I drivhuset blomstrer det fremdeles, og nå begynner de å få litt forsiktig med gjødsel i vannet. En 10 kilos sekk med Superba var også med i "som den står" overtagelsen av parsellen. En liten boks er blitt med hjem og skal oppmuntre pellisene til enda større utskeielser. Lurer i samme rennet på hvor jeg skal gjøre av alle de nye stiklinger jeg kommer til å få om ikke så lenge?
Det er håp i hengende snøre er det noe som heter.  Snekkeren ville visst begynne på hagestua når snøen forsvant, og så fort den er ferdig blir det flytting på pellisene, og såing på Blomsterguri :-)
Godt at jeg er evig optimist, for det er jo ikke alltid at alle holder det de lover.....

Små-stiklingene - de jeg sådde i januar - lever, og ser ut til å ha det rimelig greit. Alle er sorter jeg ikke har fra før, så det blir spennende å se farge og fasong. Som du kanskje legger merke til: Alt jeg tar bilde av inne i drivhuset blir gult! Det er natriumlampen i taket sin skyld, men bortsett fra det er den helt uunnværlig!
Ha en god ny uke alle som titter innom!

6 kommentarer:

Unknown sa...

wow nå ble jeg gira , her fikk jeg den gode vårfølesen.
Så fint du har det og så moro og jobbe med plantene når du har så fin plass å være i.

God søndag , Marit.

Mia sa...

Parsell? Oj, det blir mycket att passa på. Det grr bra hos dig ser jag, vilken dröm med växthus :)

Parkvegens Hageglede sa...

Tenk, så deilig at det går mot vår. Det tenkte jeg også i går da snøklokkene tittet frem. Men hvor lenge var jeg i paradis? I dag ligger alt gjemt under et tykt teppe med snø og det der ikke ut til å stoppe å snø...
Utrolig med alle plantene dine som er i full vekst. Superba skal visst være et bra tilskudd :-)

Elsa sa...

Skal si det blomstrer i drivhuset. Jeg gjorde meg riktig hard om hjertet og klippet ned pellisene i drivhuset for noen uker siden. Håper de kommer seg i god vekst igjen til sommeren.
Skal bli spennende å følge med på kolonihagen din utover våren og sommeren:-)

K sa...

Så mange små pellisbarn! Hos oss er det bare snø, ingen snøklokker i hagen. Men de kommer nok.

Parkvegens Hageglede sa...

Hei igjen. jeg har gått til innkjøp av Superba.. fant den endelig på Felleskjøpet. Følger du bruksanvisningen på forpakningen eller har du din egen oppskrift når det gjelder å gi næring til pellisene?