tirsdag 17. mai 2011

17. mai i drivhus og hage

Nå er det så mye som blomstrer at det er en fryd. En herlig dag med nydelig vær og god temperatur. Da trives både folk og planter!

Det første bildet er en pelargonium som heter "Dark Strawberry". Det mangler bare litt blått så blir det helt 17. mai farger :-)  Kommer snart...

...men først - Oxalis i full blomst. Den er utrolig vakker, men hos meg er den skjult i bedet med store grønne planter. Skal nok skifte plass slik at jeg kan se dette synet litt lettere.

... så kommer blått. Jeg har sådd og ikke fått merket hva det er. En super blåfarge er det uansett. Den skal nok se fin ut i et bed et eller annet sted.

Jeg har forstått at jeg må lage noen nye bed i år også - får ikke plass til alt liksom... :-) 


Blomsterknoppen er pellisen "Royal Knight". Slik ser den ut i dag, og gjett om jeg er spent på om den har åpnet seg helt i morra.. hvordan ser den ut da?

Blomstertrapp skal snekkeres til pellisene - jeg er på planleggingsstadiet enda!Jeg hadde frø igjen fra i fjor - men - jeg tror jeg alltid må så fattigmannsorkide. Den er så søt og dekorativ - og lett å så er den også. Sådde nok litt tidlig i år, og etter en stund var det bare lange supertynne spirer under lyslista på kjøkkenbenken. Nei, dette går ikke tenkte jeg, - og hentet saksa og klippet de rett av. Jaja - jeg får bare så på nytt litt senere tenkte jeg. Men - etter en stund kom "levningene" opp igjen, tettere og kraftigere enn jeg noen gang har sett. Dermed har jeg frø igjen til neste år også... :-)

Tilvenningen i pergolaen har gått helt smertefritt. Det var tilløp til frost en natt, men det er ingenting som tyder på at det har vært for kaldt. Jeg har hatt litt andre ting å gjøre enn å plante ut, men til helga - ja, til helga.....

Ha en fortsatt fin dag!

5 kommentarer:

Kari K sa...

Hyggelige bilder på en fin dag. Fortsatt god 17. mai!

Åshild i bestemors hage sa...

Jeg har også veldig sansen for Oxalis. Den ene spirer bra og den andre litt. For tidlig for blomster enda her.

Mia sa...

Vad är en fattigmansorkide? Den ser himla söt ut. Det är mycket som ska plantas hos dig iår ser jag. Men vilken grön oas din pergola blir då :)

Kari K. sa...

Hei, til dere som har god peiling. Kan dere kikke innom siden vår og se om dere kan kjelpe meg med navn på den blålilla skjønnheten. Merkelappen er blitt borte.

Kari K.

Mete sa...

Så herlige bilder!
Vi ses onsdag?