lørdag 28. mai 2011

Snøball i mai

Snøballbusk.

Ny i fjor høst. Bitteliten, men blomstrer som en "voksen mann" for å si det slik. Gleder meg til den blir stor og blomstrer - det er et syn! Og når blomstringen er ferdig flyr det hvite små flak i luften - akkurat som snø...

Conctanse Sprye er en populær frøken. Den ble også plantet i fjor høst. Nå står den med mange knopper og tegn til å trives selv etter en svært hard vinter. Det er frøkena si det! Gleder meg til blomstringen!


Hvit syrin har stått på ønskelisten en stund. Nå er den fremdeles et lite tre, og jeg har vært oppe på fjellbedet for å kjenne på duften. Skuffelsen var stor da jeg skjønte at den jeg hadde fått var uten duft. Jaja - slik kan det gå.
Nå har det seg slik at jeg har en hyggelig dame i nabolaget som også liker hage. Så her en kveld ble jeg invitert på hagebesøk og hjem kom jeg med røtter til duftende-syrin som nå er plantet i samme bedet. Vi var ikke sikker på om det var hvit eller lilla jeg fikk med, så det blir spennende å se til neste sommer :-)

Lewesiaen blomstrer og trives under heller skrinne forhold, og det er slik den vil ha det. En fargeklatt uansett hvor den står. Jeg har begynt å flytte planter fra fjellsiden og fra et bed som har vært heller mislykket. Så i den prosessen har også lewisiane fått ny plassering.
Klematisen "Guernsey Cream" blomsterer med store hvite blomster. Den er plantet sammen med klatrerosen Flammentanz som ikke er klar til å blomstre riktig enda. Håper klematisen holder ut sin blomstring leeenge!


Akeleiene blomstrer. Her er en fin blanding av rosa, lys lilla og mørk lilla. Sistnevnte ser alltid veldig blå ut på bildene. Det som er veldig greit med disse akeleiene er at de "ser oppover". Det gjør det litt lettere å se hvor pene de er - og definitivt lettere å ta bilde av de.Nå blomstrer disse blå - Corydalis Flexuosa som jeg fikk tips av Stein om. Jeg husket nemlig ikke navnet på de, og nå må jeg skrive det ned i den lille grønne hvor alt jeg har en tendens til å glemme skrives.

De lar seg ikke presse bort av andre blomster - det er ihvertfall sikkert :-)

6 kommentarer:

Hilde sa...

Så mange skjønnheter som blomstrer hos deg - særlig de siste blå var vakkre i fargen! Her er det leeeenge til rosene får knupper! Mange har gått ut denne vinteren, men da kan jeg jo velge meg noen nye...
Fortsatt god helg.
Hilde

Mom`s garden sa...

koselige bilder...
ja de siste blå sprer seg og tåler mye....de lukter og godt.

Stein sa...

Her var det veldig mye flotte planter! :-D Det er spennende å følge med hvordan det har gått med de som ble kjøpt inn året før! PS: Den blå du ikke husker navnet på; kan det være en Corydalis? F.eks en Corydalis Flexuosa?
Ha en fortsatt riktig fin vår!

Turid sa...

Flotte bilder! Snøballbusken, den hvite klematisen og akeleiene falt i smak! Spennende med syrinen - hyggelig nabodame!
Ha en fortsatt fin søndag!

Mete sa...

Masse lekkert i hagen din :-)
De blå var skikkelig herlige! Du får rope hvis de sprer seg for mye... Og de oppover-akeleiene var kjempesøte!

Håper du har kost deg ute noen timer nå i formiddag, for nå ser det ut til at regnet ikke er så langt unna, dessverre!

Linda sa...

Slike snøballer vil vi ha, iallefall i mai:) Og nydelig klematis også, en herlig gjeng du viser:)