søndag 22. mai 2011

Oversikt på en søndag

I dag har hovedvanningsanlegget vært på for fullt. Det vil si at oversjefen for vanning har sørget for en rolig søndag. Helt til tidlig i kveld - da ble det oppholdsvær og jeg kunne ta en tur i hagen. Noen pelliser har fått komme ut i pergolaen - greit å være under tak tror jeg de tenker.... Jeg har ikke navn på denne blomsterrike utgaven, men jeg ser at alle som har like blader - men andre farger på blomstene heter noe med "Royal....." Så da er det vel det og et navn til på denne også vil jeg tro.


"Broren" heter Royal Knight og har en fantastisk dyp rød farge. Jeg har visst litt dilla på de med de mørkeste blomstene - har skjønt det nå. Det er mange utrolig vakre planter i min varetekt nå, men det er de mørke jeg faller i staver over gang på gang :-)
Jeg insinuerte vel at det var kjøpt inn plantetrapper her om dagen - og her er de! Trodde jeg hadde funnet noen "lure hyller" som kunne brukes til plantetrapper, og så viser det seg når de blir montert opp at det er akkurat det de er laget for :-) Hyller som blir smalere oppover, og skrår inn til veggen. Jeg har et par "prøveplanter" på øverste hylle, men slik været var da bildet ble tatt var det ikke aktuelt å flytte ut noen flere fra drivhuset. Nytt bilde kommer når beboerne er kommet på plass.Et lite oversiktsbilde fra ventebed-pallekarmen og fra matpotet-pallekarmen. Ser ikke ut som om de har lidd noen nød så langt i år - hverken venteplantene eller potetene.

Det er potet i den sorte bøtta ved siden av også. Det kan være greit å gjøre et lite forsøk - se hvor det blir best avling. Den egentlige grunnen var at det var altfor mange settepoteter i posen, så jeg fikk ikke plass til alle i pallekarmen :-) Litt spennende er det også å finne ut om det er tidligpoteter eller...... Det var ikke noe annet navn enn "Matpoteter" på posen.


Til slutt et oversiktsbilde - drivhuset pr. 22. mai 2011

Nå er det ikke lenge før alle skal få komme ut. Jeg tror de gleder seg til det :-)

Ha en god uke!

4 kommentarer:

krepsemor sa...

Du faller i staver over planter med mørke blomster, og jeg faller i staver over flotte bladplanter =)
Nydelige Royal-pelliser! Pellisdillen min har ikke tatt helt av, og i så fall hadde det nok blitt overfyllt i drivhuset :o)
Utrolig så frodig det var i pallekarmene dine! (Nesten målløs her.)
For å si det sånn, så er de betraktelig mindre de som står i mine pallekarmer!
Ha en fin uke!

Parkvegens Hageglede sa...

Jøje meg, så dyktig du er med Pelliser. For en blomster-rikdom, jeg blir helt målløs. Har du noen gode tips om gjødning mm. så blir jeg glad for det. Mine har måttet tålt surt og kaldt vær og litt regn innimellom.

Anita sa...

Heia. Ja nå er det lenge siden jeg har vært i blogglandia...:) og det var kjempehyggelig å komme her inn til deg å se ditt frodige drivhus. Og de pallekassene dine er bugner jo over.
Jeg er nok litt på etterskudd ser jeg...hehe. Men det er masse til å glede seg til nå når det snart er sommer:)

PS: pellisen din "Royal Knight" var bare helt bedårene. Nyydelig farge!

Klem Anita

Ingrid Andrea sa...

Oj, du verden så mange flotte pelliser du har i drivhuset ditt, så gøy å se :)

Det er koselige nostalgiske blomster. Takk for titten :)